„Vítejte v budoucnosti.“ Kvůli výpadku serverů Amazonu nefungovaly v USA vysavače

Kvůli středečnímu výpadku některých serverů internetové společnosti Amazon přestala v části USA fungovat řada spotřebičů a dalších zařízení, které jsou připojeny na internet. Podle serveru BBC někteří vyznavači takzvaných chytrých domácností nemohli několik hodin vykonávat základní domácí práce.

„Já… nemůžu luxovat… protože (server pro oblast) USA-východ-1 spadl,“ napsal na twitteru jeden z vlastníků robotického vysavače ve Spojených státech. „Vítejte v budoucnosti,“ odpověděl mu další uživatel sociální sítě.

Výpadek zasáhl cloudovou službu Amazon Web Services (AWS), jejímž prostřednictvím například uchovává informace a příkazy svých zařízení společnost iRobot, která vyrábí populární „chytré“ vysavače Roomba. Ty sice dokážou fungovat i bez internetu, pokud chce však uživatel, aby vysávaly v daný čas, nebo se například nevzdalovaly z vybrané místnosti, musí mít k dispozici připojení.

Podle BBC také přestaly dočasně fungovat například chytré zvonky zvané Ring, které vyrábí samotný Amazon. Ty umožňují uživatelům instalovat před dveře a na další místa kolem domu kamery, jejichž záznam lze pozorovat na mobilním telefonu.

Výpadek se dotkl rovněž služeb softwarové společnosti Adobe či stránek listu The Washington Post, který vlastní šéf Amazonu Jeff Bezos. AWS však zanedlouho zveřejnila prohlášení, že se jí podařilo problémy odstranit a všechny služby znovu fungují.

Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz

  Zachycení Služby bezpečnosti Ukrajiny potvrzuje, že „ostřelování“ kolonie Jelenovskaja organizovaly sami okupanti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com