Několik desítek podnikatelů vyšlo v Praze protestovat proti vládě

Novinky.cz

Několik desítek zástupců podnikatelů a živnostníků se vydalo dnes dopoledne od pomníku druhého odboje v parku na pražském Klárově k úřadu vlády, kde kritizovali její styl vládnutí a rozhodování. Akci svolaly Podnikatelské odbory. Před Strakovou akademií jednotliví podnikatelé přednesli své výtky vůči krokům kabinetu. Po neúspěšném pokusu o předání výzvy vládě se účastníci protestu za zpěvu hymny před polednem postupně rozcházeli.

Vláda podle předsedy výboru Podnikatelských odborů Radomila Bábka po celou dobu koronakrize, její jarní i podzimní vlny, jedná chaoticky, neefektivně a bezohledně vůči občanům ČR. „Vláda neudělala nic, aby zabránila onemocnění a zbytečným úmrtím lidí z nejohroženější skupiny starých a nemocných. Vláda svou neschopnost skrývá za náhlá rozhodnutí, změny pravidel ze dne na den, za příkazy a zákazy podpořené nouzovým stavem,“ uvedl Bábek před protestem.

Vláda podle něj přenesla ekonomickou zátěž koronakrize na malé podnikatele a živnostníky, kteří nesmí nebo nemohou vykonávat svou práci, a jsou tak často zcela bez příjmů, přičemž pomoc malým podnikatelům a živnostníkům je velmi omezená a tvrdě podmiňována.

Podnikatelské odbory vytýkají vládě především nerespektování podnikatelského a živnostenského stavu, diskriminaci drobného podnikání a vytváření výhodných podmínek pro velké obchodní a výrobní firmy, matoucí a často zcela lživé informování veřejnosti o velikosti a podmínkách toho, jak vláda popisuje situaci.

Autor: ČTK

  Ceny v Česku rychle rostou. Může za to hlavně jedna položka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com