Bez proudu zůstává kvůli silnému větru zhruba 800 odběrných míst

zpravy.aktualne.cz

Bez proudu zůstávalo dnes před 16:00 v Česku kvůli silnému větru a následným pádům větví a stromů do drátů elektrického vedení zhruba 800 odběrných míst. Ráno jich společnosti E.ON a ČEZ Distribuce dohromady evidovaly na 3500. Ranní poruchy se energetikům podařilo opravit, další ale někde s postupujícím větrem vznikly. ČTK to řekli mluvčí ČEZ Soňa Holingerová a E.ON Roman Šperňák.

„Opravili jsme všechny poruchy a obnovili jsme dodávky elektrické energie v síti,“ uvedl Šperňák. Kolem poledne bylo v distribuční síti E.ON bez proudu 690 míst, ráno to bylo zhruba 2000 domácností. Přes den nové poruchy přibyly v Blansku, také tam už je ale energetici odstranili.

ČEZ evidoval před 16:00 sedm poruch na vedení vysokého napětí a bez elektřiny zhruba 800 odběrných míst, z toho asi 600 na Benešovsku a 200 na Havlíčkobrodsku. Kolem poledne bylo odběratelů bez elektřiny zhruba 2500, ráno o tisícovku méně. Ranní poruchy ČEZ podle Holingerové odstranil, vítr ale někde způsobuje nové. „Místy zase fouká, poruchy se nám daří opravovat, ale další mohou přibývat. Předpoklad úplného obnovení je určitě během dnešního odpoledne nebo večera,“ dodala.

Silný vítr a s tím spojené výpadky proudu trápily zemi po celý víkend a vedle energetiků byli kvůli silnému větru v terénu také hasiči. Například v Praze v této souvislosti vyjeli od nedělního odpoledne do dnešních 07:00 k 22 případům. Většinou odstraňovali spadlé stromy. Zajišťovali rovněž uvolněný billboard v Michelské ulici a částečně popadané lešení v ulici Dukelských hrdinů, sdělil ČTK mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Autor: ČTK

  V Praze a další desítce měst se bude demonstrovat proti vládě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com