Favoritkami na Zlatého kanára jsou znovu tenistky

idnes.cz

V omezeném režimu hlasování i vyhlašování se uskuteční letošní tenisový Zlatý kanár. Osmadvacátý ročník ankety časopisu Tenis a Českého tenisového svazu pozná vítěze v sobotu večer. Favoritkami na zisk hlavní trofeje jsou opět především ženy. Mezi hlavní adeptky patří světová šestka Karolína Plíšková, osmička Petra Kvitová a deblová dvojka Barbora Strýcová, která si sošku pro vítězku odnesla v minulém ročníku.

Mezi muži anketu naposledy samostatně vyhrál před deseti lety Tomáš Berdych. Současná česká jednička Jiří Veselý sice letos ovládl v Puné turnaj ATP, ale v žebříčku je aktuálně na 68. místě a českým tenistkám konkurovat nemůže.

Koronavirus výrazně ovlivnil a zkrátil celou tenisovou sezonu a zasáhl rovněž do ankety. Zatímco v minulosti hlasovalo pravidelně přes 150 lidí (loni 176), letos vzejdou vítězové z hlasů dvacetičlenné komise, ve které byli mimo jiné zastoupeni představitelé Národních tenisových center či kapitáni reprezentačních týmů.

Vzhledem k opatřením proti šíření nemoci covid-19 se nekoná tradiční vyhlášení v Přerově. Vítězové Zlatého kanára a dalších deseti kategorií budou oznámeni prostřednictvím přenosu na televizním kanálu Nova Sport 1 od 20:00.

Autor: ČTK

  Hokejisté deklasovali na juniorském MS Rakousko 9:0, Kulich dal hattrick

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com