Bitva o Británii! I o svátcích hraje bývalá tenisová jednička ostré zápasy

sport.aktualne.cz

Tenisová špička přeje krásné svátky z teplých krajin, kde ladí fyzickou kondici, společně s tenisovým umem. Najdou se však i místa, kde se stále hraje a ne kdovíjaká druhořadá exhibice. Battle of the Brits (Souboje Britů) se účastní mimo jiné bývalá světová jednička Andy Murray nebo dvaatřicítka Daniel Evans.

V zemi, která si potrpí na tradice je tenhle formát hodně nezvyklý. Už ale tak nějak patří ke koloritu roku 2020 – kdy bylo mnoho věcí jiných, nových. Britové poprvé od druhé světové války přišli o Wimbledon, zato se mohou těšit ze zbrusu nové Battle of the Brits. Před Vánoci tu bylo její třetí dějství.

A rozhodně je na co se dívat. V tenisovém centru v Roehamptonu se totiž představuje i Andy Murray, který stále věří, že by se mohl herně vrátit na konec roku 2016, kdy se stal dokonce světovou jedničkou.

Norrie s Evansem nezískali ani sadu

A v britském národním tenisovém centru si nevedl vůbec špatně. A to narazil na jiné ostřílené borce. Daniela Evanse, v součastnosti dvaatřicátého muže světa, jehož zdolal 7:6, 6:4. Podobně si vedl také v druhém utkání, ve kterém nedaroval ani set 71. hráči rankingu ATP Cameronu Norriemu.

Murray i přes solidní výsledky z haly v Roehamptonu bude jednoznačně jedním z hráčů, kterým posunutí Australian Open vyhovuje, má čas ještě vypilovat některé prvky, když už se cítí znovu konečně fit.

Sezonu 2021 zahájí v Delray Beach

Turnaj v Delray Beach se v upraveném kalendáři roku 2021 posunul z tradičního únorového termínu a tenistům poslouží jako příprava na Australian Open. Hrát se bude od 7. ledna, úvodní grandslam sezony v Melbourne je naopak kvůli koronavirovým opatřením na programu o tři týdny později než obvykle a začne od 8. února.

  Strýcovou i přes porážku v Praze a brzké loučení těšilo, že nechala na kurtu vše

A poté… Dá se očekávat ještě jeden vítězný tanec pro Andyho na doufejme, znovu šampaňským a jahodami zalitém londýnskéém Wimbledonu?

Zdroj: https://www.sport.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com