Zeman pronese z Lán své tradiční vánoční poselství

tn.nova.cz

Prezident Miloš Zeman dnes přednese své tradiční vánoční poselství ze zámku v Lánech. Projev ve 13:00 odvysílají hlavní televizní a rozhlasové stanice i Česká tisková kancelář. Zeman promluví o Vánocích v úřadu poosmé, jeho předchůdci pronášeli projev na Nový rok. Načasování poselství na Vánoce vysvětlil po svém nástupu do funkce Zeman tím, že chce navázat na tradici první republiky, kdy měl vánoční proslovy prezident Tomáš Garrigue Masaryk.

Prezident letos především kvůli epidemii covidu-19 vystoupil s projevy několikrát už v průběhu roku. Ve velikonočním projevu vybídl k solidaritě a sounáležitosti, v polovině října pak vyzval, aby lidé nosili roušky a naslouchali odborníkům. Další projev přednesl 28. října, kdy se kvůli epidemii nemohl na Hradě konat tradiční ceremoniál k předávání státních vyznamenání.

Před rokem Zeman ve vánočním poselství kritizoval pomalost soudních a stavebních řízení i charakter debaty o klimatické změně. Prezident tehdy uvedl, že si není jist, zda rozhodujícím faktorem oteplení planety je činnost člověka. Varoval v té souvislosti před důsledky, které může způsobit upřednostňování obnovitelných zdrojů energie a tzv. zelených projektů.

Autor: ČTK

  V Brně dnes zazní slavnostní vojenská přísaha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com