Silvestr v New Yorku byl neobvykle tichý

New York, který tradičně bývá dějištěm bujarých silvestrovských oslav, se kvůli pandemii covidu-19 rozloučil s rokem 2020 nebývale tiše. Na Times Square uprostřed Manhattanu, kde předloni odpočítávání posledních vteřin roku 2019 a spouštění křišťálové koule z obřího stožáru sledovalo na milion přihlížejících, směla tentokrát jen hrstka vybraných.

Zpravodajská stanice BBC na svých internetových stránkách uvádí, že šlo hlavně o lidi, kteří jsou nasazeni v první linii boje proti koronaviru, a jejich rodiny. Na scéně vystoupila například Jennifer Lopezová a výkon této zpěvačky i dalších umělců mohli ostatní diváci sledovat aspoň v televizi.

Times Square, běžně hlavní dějiště nwyorského silvestrovského veselí, policie uzavřela. Davy těch, kteří i přes varování úřadů chtěli příchod nového roku oslavit v ulicích, se sešly na okraji zablokované oblasti. O půlnoci se líbali a připíjeli si, ale policie je krátce po půlnoci poslala pryč.

„Jsem rád, že skončil,“ řekl jistý muž z Manhattanu o roku 2020.

„Sbohem, 2020. Přichází něco lepšího: 2021,“ řekl Bill de Blasio, starosta New Yorku, kde si koronavirus vyžádal vysokou daň: statistiky zde v souvislosti s covidem-19 uvádějí více než 25.000 mrtvých.

Prezident Donald Trump, kterému zbývají poslední dny v úřadu, v novoročním proslovu zveřejněném na twitteru mluvil o obrovském vítězství, jakého Američané v roce 2020 v boji proti koronaviru dosáhli. Rychlý vývoj očkovacích látek označil za „skvělý lékařský zázrak“. O tom, že ve Spojených státech zemřelo přes 345.700 osob nakažených koronavirem, se však nezmínil, poznamenává BBC.

Autor: ČTK

  "Partyzáni" informovali o likvidaci bývalého žoldnéře PMC "Wagner" v Krasnojarsku - média

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com