Prezident Zeman se dnes nechá očkovat proti koronaviru

MAFRA / Profimedia

Prezident Miloš Zeman se dnes nechá očkovat proti koronaviru. Očkování absolvuje v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v Praze, kde má zároveň v plánu celkovou preventivní zdravotní prohlídku. V nemocnici proto zůstane minimálně do čtvrtka.

Zeman opakovaně očkování podpořil, považuje ho za jedinou možnost, jak pandemii koronaviru porazit. Původně si chtěl počkat na jednodávkovou vakcínu, nakonec se ale na radu okolí rozhodl nechat očkovat již nyní. Očkování ale chce neveřejné bez televizních kamer. Pražský hrad proto o něm bude informovat až po aplikaci.

V ÚVN poté Zeman zůstane minimálně jednu noc kvůli dalším lékařským vyšetřením. Již dříve avizoval, že podstoupí například počítačovou tomografii a magnetickou rezonanci. Ve vojenské nemocnici byl v posledních letech několikrát. Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu. Vojenští lékaři mu také například vyšetřili sluch. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií dolních končetin, řešil i cukrovku.

Autor: ČTK

  Babiš: Nouzový stav by mohl být jen v krajích, jež o něj požádají

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com