Babiš odsoudil účast Hniličky na hotelové oslavě v Teplicích

Premiér Andrej Babiš (ANO) očekává, že vládní zmocněnec pro sport a poslanec za ANO Milan Hnilička pro sebe vyvodí důsledky z účasti na sobotní oslavě v teplickém hotelu. Předseda vlády dnes na twitteru označil chování účastníků za nepřijatelné papalášství a porušení vládních nařízení. Hnilička ve vyjádření pro ČTK uznal, že udělal chybu, za niž se omlouvá a je připraven nést důsledky. Dodal, že okamžitě poslal 50.000 korun na účet SOS Česko vyhlášený organizací Člověk v tísni.

„Nepil jsem, po večeři a pár pracovních schůzkách jsem řídil domů. Ale uvědomuju si, že jsem udělal velkou a hloupou chybu, za kterou se moc omlouvám a jsem připraven nést následky,“ uvedl Hnilička, který stojí v čele Národní sportovní agentury.

Babiš podle svého vyjádření nechápe, co Hnilička zachycený deníkem Blesk na oslavě 50. narozenin teplického podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Benda v jeho hotelu dělal. „Nevím, co tam dělal, nechápu, proč tam byl, ale očekávám, že z toho pro sebe vyvodí důsledky. Měříme všem stejným metrem,“ uvedl premiér.

Autor: ČTK

  Dvě třetiny lidí jsou pro zachování současných pravomocí prezidenta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com