Blatný dnes vládě představí definitivní návrh změn systému PES

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes večer seznámí vládu se změnami v protiepidemickém systému PES, jak je diskutoval v posledních týdnech se zdravotními experty i zástupci zájmových skupin. Dnes dopoledne bude ještě novinky v ochraně proti šíření epidemie koronaviru diskutovat s odbornými skupinami ministerstva zdravotnictví. Platit by měly úpravy opatření od 1. února, ministr předpokládá, že zhruba v polovině března přijde s další aktualizací.

Ministři se na mimořádném zasedání vrátí také k pravidlům pro skiareály, o jejichž otevření usiluje ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). V pondělí mu vláda návrh vrátila jako málo přísný. Otevření areálů během blížích se jarních prázdnin po vládě požadují také komunisté, na jejichž podporou je menšinová vláda ČSSD a hnutí ANO odkázána ve Sněmovně.

V pátém stupni pozměněného systému opatření by mohla být například povolena výuka pro malotřídky, žáky 9. tříd a studenty maturitních ročníků nebo sportování ve dvou i ve vnitřních prostorách. Počítá se také se zavedením možnosti v nejpřísnějším stupni půjčovat knihy z výdejních okének veřejných knihoven.

Opatřeními proti šíření koronaviru se dopoledne bude věnovat na pravidelném zasedání Ústřední krizový štáb.

Autor: ČTK

  Opoziční expertní tým připravil vlastní protiepidemický systém

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com