Ministr Blatný navštíví přetíženou nemocnici v Chebu

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) navštíví dnes chebskou nemocnici, která se v posledních týdnech potýká s kritickým nedostatkem lůžek pro nové pacienty s covidem-19. I přes transporty do nemocnic a zdravotnických zařízení v regionu i v jiných krajích počet pacientů výrazně neklesá. Chebsko je i okresem s nejvyšším počtem nových případů koronaviru za poslední týden.

Blatný má podle programu zjistit aktuální situaci v nemocnici a zabývat se možnostmi efektivní koordinace pomoci při vyčerpání kapacit. Hejtman Petr Kulhánek (za STAN) se chce ale vrátit i k žádosti Karlovarského kraje, aby vláda využila nabídky pomoci nemocnic v sousedním Sasku a Bavorsku. I tam sice pacientů přibývá, ale stále platí nabídka převzetí části pacientů do péče v Německu. Vláda to ale zatím odmítá. Nemocní jsou tak převáženi i vrtulníky nejen do nemocnic v sousedních krajích ale i přes půl republiky.

Chebsko má za poslední týden 1139 nových případů koronaviru na 100.000 obyvatel, což je nejvyšší podíl v Česku, 1100 případů na 100.000 obyvatel vykazuje i sousední Sokolovsko. Přímo v chebské nemocnici chybí zejména lůžka intenzivní péče, a to i přesto, že necovidoví pacienti jsou překládáni do sousedních nemocnic.

Autor: ČTK

  Babiš nečekaně odjel za Zemanem do Lán

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com