Vláda zpřísnila omezení pohybu v okresech Cheb, Trutnov a Sokolov

Vláda od rána jednala o zpřísnění opatření v koronavirem nejpostiženějších krajích – Karlovarském a Královéhradeckém. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) bude z rizikových okresů Cheb, Sokolov a Trutnov až na výjimky zakázáno cestovat do zbytku republiky a naopak. Vedle omezení pohybu kabinet také zavedl povinnosti nosit na veřejných místech respirátory, nebo alespoň chirurgickou roušku. Opatření začnou platit od pátku.

Ministři také probrali prodloužení opatření proti šíření koronaviru podle zákona o ochraně zdraví pro případ, že před poslanci neuspěje s žádostí o prodloužení nouzového stavu. Opozice přidat své hlasy pro pokračování nouzového stavu po neděli 14. února odmítá, menšinový kabinet v čele s premiérem Andrejem Babišem(ANO) podle ní neplní své sliby.

Když poslanci žádost vlády nepodpoří, většina opatření přestane s nedělí platit. Kabinet je chce nahradit, i když podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) kvůli tomu budou hrozit soudní spory.

Kabinet měl na naplánovaném čtvrtečním zasedání původně projednávat změny ve státním rozpočtu a návrh na zavedení bonusu pro lidi v karanténě či izolaci, obě předlohy ale odložil na zasedání, které se odehraje v pondělí.

 

 

  Počet víz vydaných uprchlíkům z Ukrajiny dosáhl 400.000, řekl Rakušan

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com