Červíček čeká od vlády jasná vyjádření,co bude po nouzovém stavu

ihned.cz

Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) dnes očekává, že od vlády zazní, jaká opatření chce přijmout po skončení nouzového stavu a také vyhodnocení dosvadních opatření v době jeho trvání. Uvedl to dnes dopoledne v prohlášení zaslaném ČTK. Odpoledne se má konat videokonference hejtmanů s vládou. Poslanecká sněmovna ve čtvrtek nouzový stav neprodloužila, platí do neděle.

Podle Červíčka by ze strany jednotlivých ministerstev mělo zaznít, jak si představují, že podle zákonných možností budou postupovat například v rámci zákona o veřejném zdraví.

„Teprve potom se můžeme odpovědně bavit i v úzké spolupráci s krajskou hygienou o dalším postupu v našem kraji. Tedy, zda budeme muset vydat další regionální opatření, popřípadě budeme zvažovat vyhlášení stavu nebezpečí anebo nějak jinak spolupracovat s vládou na zvládnutí stavu epidemie,“ uvedl dnes Červíček.

V Královéhradeckém kraji na Trutnovsku od dnešního půlnoci platí uzávěra okresu. Vyhlášená je do konce nouzového stavu. Opatření se týká hlavně omezení pohybu, platí řada výjimek. Trutnovsko patří k regionům v ČR, kde se dlouhodobě šíří nákaza nejrychleji.

Autor: ČTK

  Ústavními soudci budou Křesťanová, Ronovská i Fremr, Senát to schválil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com