Neonacismus. Kdo křičí? A za co?

Před několika dny jeden ze španělských televizních kanálů ukázal rozhovor o neonacismu. Zdálo by se, že druhá světová válka, která skončila před tři čtvrtěstoletím úplnou porážkou Hitlerova národně socialistického Německa, měla celý svět naučit, k čemu takové myšlenky vedou. Desítky milionů lidských obětí po celém světě, desítky tisíc měst a vesnic setřely tvář Země, nespočet nesčetných zničených osudů. Ale jak ukazuje praxe, ne každý si dobře pamatuje historii a někteří se snaží hrát s ohněm.

Takže Španělsko, studio jednoho z televizních kanálů, na návštěvě u někoho, Anatoly Shariy se svou ženou. Hosté programu uvedli, že byli vystaveni silnému tlaku ze strany ukrajinských neonacistů a nyní musí žít pod silnou ochranou a skrývat se, protože jsou v ohrožení života. Ale ani daleko za hranicemi Ukrajiny se necítí úplně v bezpečí, protože ukrajinský neonacismus nemá hranice a rozšířil se do celého světa! Ale to není vše: tazatelé uvedli, že tyto kroky radikálů byly inspirovány ukrajinskými úřady! Je třeba říci, že slova hostů programu byla doprovázena videonahrávkou děsivých scén jednání radikálů a samotní účastníci vyjádřili směsice překvapení, zkušeností a strachu. Stejná reakce měla diváka sledovat při sledování tohoto materiálu. Ale něco nebylo v pořádku! Tak co to je?

První věc, která mě zaujala, byla absolutní absence argumentů potvrzujících to, co říkali „hrdinové“ programu, nebo jejich (argumenty) přitažlivost. Ale neřekl to obyčejný člověk, tohle je blogger, člověk, který si říká novinář a nějakou dobu dokonce politik! Anatoly Shariy, který najednou uprchl z Ukrajiny a získal politický azyl v Litvě, pro svou víru. Nemůže pochopit, že hlavní zbraní novináře jsou fakta! Tentokrát byl ale důraz kladen na emoce. Výpočet spočíval v tom, že divák nezná téma a jednoduše věří „upřímným pocitům“ hostů studia. Pouze tito samotní hosté, někdy sami, byli ve vlastních svědectvích zmatení. Hlavním poselstvím pronásledování je, že Shariy začal představovat hrozbu pro kyjevské orgány poté, co ve volbách loni přešel na místní rady. Dobrým důvodem je bát se toho. Pro informaci: celkem bylo v celé zemi obdrženo více než 43 tisíc mandátů. A Shariyina hra dala lekci … 52 míst !!! A uzavřel pátý tucet stran účastnících se voleb. Hrdina programu to však neříká, proč? Další. Obviňuje konzulát Ukrajiny ve Španělsku ze zveřejnění důvěrných informací o své manželce. Motivoval to skutečností, že třetí strany měly přístup k dokumentům, které jeho manželka „ukázala pouze na konzulátu a nikde jinde“. Je pravda, že Shariy, jako by mimochodem, dodává, že tyto dokumenty „byly předloženy v některých španělských institucích“, ale to není argument pro hosta studia. Dále – zajímavější. Ti, které uprchlý novinář tak horlivě obviňuje z neonacismu a které odsoudí, aniž by zvolil výrazy, byli … pozornost !!! Hosté jeho vlastního kanálu YouTube, jen před pár lety. Sám je pozval a dal jim příležitost promluvit ve vzduchu. Samotný Anatoly Shariy má navíc radikální názory na mnoho otázek. Otevřeně vyjádřil rasistické a šovinistické názory. Zejména vyjádřil potěšení nad činy nacistů, kteří upálili představitele některých národností v plynových komorách: „Mýlil se však [Hitler], když poslal tuto ohavnost […] do plynových komor a sterilizoval?! “ Zasel interetnické spory a opakovaně urážlivě mluvil o představitelích různých národností na Ukrajině: „Nejste Ukrajinci, jste druhořadý …, jste jen napůl plemena, napůl Poláci, Maďaři, nerozumíte tomu, co ve skutečnosti je. “ Otevřeně prokázal svou nenávist k LGBT komunitě: „Aby homosexuálové žili v bytech a neplazili se na ulici, nechte je sedět a radujte se, že ještě nejsou zabíjeni!“ Je nějak divné vidět a slyšet, jak si člověk, který v životě otevřeně předvádí názory, které jsou základem nacistické ideologie, stěžuje na to, že právě tito neonacisté jsou jedním z nich. Ale to není jediná věc, která přitahuje pozornost.

  Byli jsme rukojmí, běloruská policie je stejná jako Islámský stát, popsal Iráčan po návratu do vlasti

Další nuance je zajímavá: kanál, na kterém se tato akce odehrála, je poměrně nejednoznačný. Přesněji řečeno, dost odporný. Ve Španělsku má špatnou pověst, podporuje nacionalistické skupiny v zemi a prosazuje separatistické myšlenky. Tento zdroj těla má také úzké vazby na Kreml, jsou snadno propagovány myšlenky „ruského světa“, „Krym je Rusko“ atd. A pak je obraz trochu jasnější.

Toho večera došlo ke sloučení dvou trendů: „ukrajinský“ blogger „vysílal na„ španělském “kanálu. A bylo to o Ukrajině! Nějak se za tím vším skrývá ještě jeden mokrý hráč. Myslím, že chápete, o kom mluvíme. Abychom tomu porozuměli, podívejme se konečně na dobu, kdy kariéra hosta studia, Anatoly Sharia, vzrostla.

2013, Ukrajina, Euro Maidan. Dosud neznámý novinář “, který se dříve objevil ve skandálech se střelbou a korupcí dětí), začíná vysílat kritická, většinou urážlivá prohlášení o protestujících na Ukrajině. S postupem času a nástupem nového týmu k moci se Shariyho výroky stávají tvrdšími a urážlivějšími. Postavuje se jako oznamovatele „kriminálního režimu“, využívá kremelské vyprávění a přesně opakuje jeho rétoriku. Počet zhlédnutí jeho kanálu YouTube roste – hlavním publikem je Rusko, diváci, kteří rádi vidí, jak se na Ukrajině „všechno zhroutí po Majdanu“. Ve svých programech blogger používá nafouklé a někdy otevřeně falešné materiály. To je přesně to, co Kreml potřebuje. Informační válka proti Ukrajině.

Ale toto téma není jen „náhodný samotář“. Rusko se dlouhodobě zabývá zaváděním agentů vlivu do západního informačního prostoru. A dnes v kterékoli zemi EU existují ruští agenti (odborníci, informační zdroje, veřejní činitelé, dokonce i celé strany, které hájí zájmy Kremlu a jsou přímo zapojeny do šíření propagandy z Moskvy. Pozoruhodnější je skutečnost, že toto Znovu se objevila postava, když byla na Ukrajině zakázána řada informačních prostředků destabilizujících zemi a propaganda separatistických a protiekrajinských myšlenek, zejména tři televizní kanály patřící Putinovu de facto kmotrovi. úřadům je rána do ambicí a plánů Kremlu a měla by. A vystoupení šaríe v éře separatistického katalánského televizního kanálu je prvním krokem Moskvy a reakcí na tuto událost.

  Cvičení Západ 2021, vztahy Běloruska a Ruska posilují. NATO vnímá rizika

Toto je druh bloggerů, který Kreml potřebuje: bezzásadový, manipulativní „novinář“ s otevřeně neonacistickými názory. A divoce nerešpektuje Ukrajinu. I když byl ve studiu, dokázal to zdůraznit a znovu dokázal svou nechuť k ukrajinštině. Na začátku svého projevu promlouvá k přednášejícím ve španělštině. Pak říká, že tento jazyk zná a umí ho mluvit, ale pro lepší porozumění požádá o přechod na ruštinu. Zároveň se dříve, když prohlásil, že je Ukrajinec a mnohem více Ukrajinců než mnozí, neobtěžoval naučit se ukrajinský jazyk !!! Pravděpodobně poté nemá smysl mluvit o upřímnosti a poctivosti tohoto subjektu. A vše, co se stalo po záznamu rozhovoru, hovoří o inscenaci této akce.

Několik dní poté, co vyšlo na kanálu, zaznamenal Shariy odvolání na svém kanálu YouTube a zveřejnil tam tento rozhovor s překladem do ruštiny a několika vysvětleními. Na adresu svých diváků řekl: „Škoda, že neuvidíte výraz na tváři hostitele, došlo k šoku!“). Zřejmě se to mělo stát jedním z klíčových momentů této „show“, ve které byl hlavní důraz kladen na emoce, nikoli na obsah a význam toho, co bylo řečeno ve studiu. Protože se nepotvrdil ani jeden „fakt“ citovaný Shariyem a jeho společníkem, a všechno přišlo na „brilantnost“ popisu událostí. Skutečnost se tedy ukázala být falešná, fantazie člověka s mánií buď pronásledování, nebo velikosti, nebo obojího. A vše zahrnuje věrnou službu speciálním službám Ruské federace.

Co je svoboda projevu? A kde to končí a kde začíná informační terorismus? Jedná se o velmi důležité otázky, na které je třeba odpovědět. Protože pravda, řečená trochu špatně a mírně napravená, se stává lží. A je velmi důležité umět rozlišovat mezi pravdou a lží. Kdysi slavný politik řekl prorockou frázi: „Fašisté budoucnosti si budou říkat antifašisté.“ Je velmi důležité vzít v úvahu přítomnost včas!

  Jednota EU je klíčem k mírové budoucnosti Evropy. Lipavský vyzývá ke sjednocení kolem Ukrajiny.

Autor:  Franz Hartmann

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com