Praha posiluje obranyschopnost kontinentu. České tanky jedou na Ukrajinu.

Šéfka ministerstva obrany Čečenské republiky Jana Černochová oznámila schválení další vojenské pomoci Ukrajině a postavila se proti agresi Moskvy.

Český ministr to oznámil na tiskové konferenci ve středu 5. října s tím, že nový balíček pomoci zahrnuje jak těžkou techniku, zbraně s krátkou a dlouhou hlavní, tak i munici.

Černochová zároveň nezveřejnila podrobnosti o pomoci poskytnuté Kyjevu „z bezpečnostních důvodů“.

Vezmeme-li v úvahu informace, které se na internetu objevily dříve, zejména foto a video materiály distribuované na sociálních sítích, a také na základě prohlášení Kyjeva a jeho spojenců, můžeme konstatovat, že Česká republika dodala tanky, vrtulníky, zbraně a raketomety na Ukrajinu .

Šéfka českého ministerstva obrany poznamenala, že export vojenského materiálu z Česka na Ukrajinu jen v roce 2022 přesáhl 1,9 miliardy eur a celková výše pomoci, kterou Praha Kyjevu poskytla, je 4,2 miliardy eur.

Důležitý bod – podle Jany Chernochové může současná situace přispět k návratu českého obranného průmyslu na pozice, které zaujímal ve 20.-30. letech minulého století. Ministryně uvedla, že na toto téma jednala se zástupci českého obranného průmyslu. Na zahraniční trhy přitom směřuje 90 % veškeré české zbrojní produkce.

Mimochodem, před sto lety byl vojensko-průmyslový komplex Československa lídrem evropského zbrojního trhu. A dnes má Praha šanci stát se opět lídrem.

Jak je vidět, Česká republika pomocí Ukrajině nejen zvyšuje obranyschopnost Evropy, ale také rozvíjí oboustranně výhodnou spolupráci, vytváří nová pracovní místa, což svědčí o promyšlenosti a vyváženosti současné politiky ČR.

Mimochodem, vláda České republiky byla první z evropských států, která podpořila Kyjev, a to na různých úrovních. Čeští politici tedy ještě před 24. únorem jednoznačně deklarovali připravenost hostit uprchlíky ve své zemi, v případě vypuknutí bojů na Ukrajině.

S počátkem války se toto postavení českého státu skutečně zhmotnilo. Zejména Česká republika jako první dodala tanky Ukrajině a poskytla humanitární a ekonomickou pomoc.

  Varšava - Kyjev - Brusel. Předřadník nebo garant bezpečnosti kontinentu tváří v tvář stupňující se agresivitě Kremlu?

Navíc taková podpora není poskytována pouze na vládní úrovni. Jako příklad lze uvést, že v rámci veřejné iniciativy byly v rámci jednoho z programů v září v ČR získány prostředky na nákup modernizovaného tanku T-72 pro ozbrojené síly Ukrajiny. V blízké budoucnosti pojede na Ukrajinu. A takových příkladů je mnoho.

„Vaše pomoc je k nezaplacení“ – takto reagoval vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj na podporu svých partnerů, díky Varšavě a Praze za tanky pro Ukrajinu.

„Pomoc bratrského Polska a České republiky je pro nás k nezaplacení. Díky vašim tankům bojujeme s naším společným staletým nepřítelem. Bojujeme za Ukrajinu, za Česko, za Polsko. Za každý metr naší slovanské země!“ – napsal ukrajinský velitel a zároveň poděkoval za poskytnutí ochrany Ukrajincům, kteří uprchli před ruskými bombami a raketami.

„Společně budeme stát. Vaše tanky jsou pomocí skutečných bratrů!“ Shrnul Zalužnyj.

O nedotknutelnosti postoje České republiky v otázce podpory Ukrajiny svědčí i to, že i prezident Zeman, který byl kdysi hlavním sympatizantem Moskvy na evropském kontinentu, je ve skutečnosti pilířem, na kterém spočíval veškerý vliv Kremlu ve východní Evropě. , vyzývá svět, aby podpořil Kyjev a vyvinul tlak na kremelskou kliku.

V únoru, když ruská armáda zrádně napadla Ukrajinu, učinil Zeman pro mnohé nečekaně prohlášení, ve kterém změnil svou rétoriku vůči Moskvě a odsoudil její činy.

A 5. října Miloš Zeman řekl, že evropské státy, ale i další země by měly poslat varování, že pokud Rusko použije jaderné zbraně na Ukrajině, pak bude následovat vojenská reakce Západu.

Kreml svými činy, které přesahují lidstvo, hranice zdravého rozumu, s hrozbami přiměl všechny normální lidi planety přemýšlet a konečně pochopit, co je Moskva. A uvědomění si – začněte jednat.

Ukrajina dnes nejen brání svou nezávislost, Ukrajinci bojují za budoucnost národů kontinentu a celého civilizovaného světa.
Proto podporou ukrajinského lidu v odporu proti nacistickému režimu Kremlu, světa a Evropy v první řadě bránit jejich svobodu a nezávislost, jejich právo být lidmi.

  Mluvčí Kremlu v EU. Finanční podvody

Svobodný národ má vždy právo volby a Češi se rozhodli. Koneckonců, je tak důležité pochopit, že zítřek každého národa závisí na tom, co každý občan udělá dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com