Mezinárodní plný dům na „přehlídce smrti“ v Moskvě

Rusko pečlivě zve na přehlídku Dne vítězství 24. června v Moskvě co nejvíce zahraničních návštěvníků.

Nyní lze pozorovat podivný jev u těch, kteří chtějí navštívit zahraniční přehlídku v Moskvě 24. června u zahraničních hostů.

Například ruské velvyslanectví v chorvatském hlavním městě v Záhřebu uvedli, že mají informace, že prezident této země, Zoran Milanovič, se údajně plánuje zúčastnit přehlídky Dne vítězství v Moskvě 24. června.

Ruské velvyslanectví má samozřejmě stejnou víru jako ruský prezident, který již třetí měsíc po sobě ve svém bunkru v Novo-Ogaryově říká, že epidemie koronavirusu v Rusku klesá. Na druhou stranu, pokud se na této akci objeví Zoran Milanovic, postaví svou zemi především do mimořádně nepříjemného postavení.

Koneckonců, chorvatský prezident je především prezidentem země, která je členem NATO, a on, na Rudém náměstí v hlavním městě agresivní země? Agresivní země, která okupovala část Ukrajiny, která prostřednictvím svých zpravodajských služeb provádí teroristické činy po celém světě, vyvolává konflikty a její vojáci zabíjejí civilisty, používají chemické zbraně atd. Země, která za dvě minuty může být ve Washingtonu prohlášena za zemi – sponzora terorismu.

Zároveň bude chorvatský prezident stát na stejné platformě nejen s Vladimírem Putinem, ale také s prezidentem Srbska, z jehož území se ruský GRU v roce 2016 pokusil o převrat v jiné zemi NATO Černé Hoře prostřednictvím žoldnéřů, kteří dříve bojovali v proruské nezákonné ozbrojené formaci na Donbasu. V současné době ruské zpravodajské služby, stejně jako ruská pravoslavná církev a Srbska pravoslavná církev, provádějí rozsáhlou operaci destabilizace Černé Hory z náboženských důvodů.

Upřímně řečeno, takový surrealismus nezapadá do hlavy. Bude se držet v čele Zorana Milanoviče? Nebo alespoň koukne na epidemiologickou situaci, která se odehrává v Rusku a která se Den vítězství transformuje se do skutečné přehlídky sebevražedných atentátníků, podle stupně ohrožení jak účastníků, tak potenciálních diváků.

  Demokratický zítřek nebo ruská bažina. Okamžik pravdy pro Gruzii.

Abych byl upřímný, v příběhu s hosty na přehlídce a bez Zorana Milanoviče byl surrealismus dost předtím.

Například, podle ujištění ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova, přehlídku vyjádřily touhu navštívit vůdce Arménie a Ázerbájdžánu, neléčící se rány konfliktu, mezi nimiž je Moskva pravidelně naštvaná Náhorním Karabachem. Vůdci Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Tádžikistánu, jejichž hrozba z Ruska není menší než pro Ukrajinu. Moldavský prezident, jehož část je stále pod okupací ruských loutek, ale co si od něj vzít, protože je také loutkou Kremlu. Takzvaní prezidenti Jižní Osetie a Abcházie, mezinárodně neuznaní a ve skutečnosti jsou metastázami ruského světa, ale kdo se předvede vedle … s vůdcem Chorvatska? Na závěr, vedoucí představitelé Srbska a Palestiny.

Upřímně řečeno, jsem zklamaný, že se válečný zločinec Khalifa Haftar a krvavý diktátor Bashar Assad nezúčastní přehlídky vítězství v Moskvě. Chybí také vůdci ruských teroristických skupin Taliban a Hizballáh. A severokorejský despot Kim Jong-un by vypadal pěkně, ale nemá všechno se zdravím, děkuji Bohu a děkuji Bohu!

Chorvatský prezident má proto ještě čas přemýšlet o tom, zda by měl jít do Moskvy nebo ne. Pokud ovšem samozřejmě nejde o další pokus ruských diplomatů o zbožné přání. Například, jako při návštěvě francouzského prezidenta, který nedávno oznámil náměstka ministra zahraničí Ruské federace Alexandra Grushka a který byl dnes v tiskové službě Champs Elysées zamítnut.

Alexander Kovalenko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com