Realita „částečné“ mobilizace. Kreml potřebuje čerstvou krev.

Obyvatelé anektovaného poloostrova jsou opět obsluhováni předvoláním. Přichází druhá vlna mobilizace – kremelský ghúl potřebuje čerstvou porci krve.

„Je zřejmé, že ruské okupační úřady Krymu pod rouškou podzimní branné povinnosti ve skutečnosti mobilizují obyvatele Krymu do okupační armády,“ řekl Refat Čubarov, předseda Mejlisu krymských Tatarů.

Okupovaný Krym už poslal do války s Ukrajinou asi dva tisíce občanů. Několik tisíc dalších Krymčanů emigrovalo, aby unikli „částečné“ mobilizaci.

Zbytek má obavy, protože navzdory tomu, že Kreml oznámil dokončení mobilizace už v říjnu, na poloostrově ve skutečnosti pokračuje.

„Publicita takových opatření byla omezena, ale okupační vojenské registrační a náborové úřady na Krymu byly instruovány, aby hledaly a rekrutovaly „dobrovolníky“ pro účast ve válce s Ukrajinou,“ říká Tamila Tasheva, stálá zástupkyně ukrajinského prezidenta v Autonomní republika Krym, uvedla.

Zástupci okupačních úřadů informaci o pokračování mobilizace nekomentují.

Už dříve uvedli, že obyvatelé poloostrova jdou „ochotně“ do války a aby naverbovaly potřebný počet rekrutů, úřady prý „nemusely vyvíjet extra úsilí“.

Na krymských silnicích se přitom v prvních dnech vyhlášené mobilizace objevila nová kontrolní stanoviště, kde policisté namátkově kontrolovali doklady mužů.

Tady to je, „dobrovolný výběr“ kandidátů na účast ve válce.

Je příznačné, že rozkazy, aby se objevily ve vojenském komisariátu, byly aktivně rozdávány právě v osadách, kde žije převážně obyvatelstvo Krymských Tatarů.

Jen za jediný den 22. září podle propočtů krymské organizace SOS dostali Krymové asi pět tisíc předvolání a předali je i ženám.

S přihlédnutím k informacím sevastopolských médií (odvolávajících se na zdroje v mocenských strukturách Ruské federace) byla v polovině listopadu již značná část mobilizovaných Krymů na frontě.

Zároveň bylo poznamenáno, že mnoho bojovníků v předvečer poslání do války stále nemělo přilby a neprůstřelné vesty.

  Teror jako metoda sebepotvrzení Kremlu. Další útok na mírové cíle.

Podle informací ukrajinské strany však byli koncem září záložníci vysláni do bojové zóny v Chersonské oblasti a už vůbec ne k výcvikovým jednotkám.

Ministerstvo obrany Ruské federace od začátku války na Ukrajině aktivně vede kampaň za to, aby Krymci vstoupili do smluvní služby v ozbrojených silách, slibovali jim štědré odměny a slibovali, že zaplatí částky, které jsou pětkrát až šestkrát vyšší než průměrný plat na poloostrově.

Realita se ale ukazuje být úplně jiná a vojenský personál dostává platby, které neodpovídají původně deklarovaným.

Mobilizovaní jsou navíc uvedeni v omyl ohledně podmínek smlouvy, načež je vedení odmítá vyhodit a nutí je obnovit „pracovní smlouvu“.

Ne každý však podlehne propagandě a pokusí se opustit území ovládané Ruskou federací. Ne každému se to ale podaří. Zbytek se musí přizpůsobit převládajícím okolnostem na stejném místě a radikálně změnit svůj obvyklý způsob života.

A to se týká nejen Krymčanů. Po 21. září, kdy Putin vyhlásil mobilizaci pro válku na Ukrajině, se statisíce Rusů rozhodly vyhnout předvolání k návrhové komisi a spěchaly z Ruska uprchnout, čímž vytvořily mnohakilometrové dopravní zácpy na hraničních přechodech.

Kazachstán, Gruzie, Arménie, Ázerbájdžán, Kyrgyzstán, Mongolsko, Turecko a dokonce i země Evropské unie – tyto země si ke spáse vybrali muži z „velkého Ruska“, kteří se nechtějí rozpustit ve schizofrenii kremelského senilu.

Již 28. října hlásil šéf ruského ministerstva obrany Putinovi dokončení „částečné“ mobilizace v Rusku s tím, že stanovený úkol 300 tisíc lidí byl údajně splněn a „žádné další mobilizační úkoly se nechystají“.

A přestože Kreml ujišťuje, že mobilizace v Rusku skončila, zároveň neexistuje oficiální dekret o jejím dokončení. Peskov se pokusil situaci „vyjasnit“ s tím, že podle názoru právníků „takový dokument není potřeba“. Slovíčkaření – to je takový Kreml.

  Absurdní divadlo aneb tisková konference hlavního teroristy „DLR“

Zda Moskva vyřeší své problémy tímto způsobem, je otázka, která je každým dnem zjevnější – prohra ve válce s Ukrajinou je jen otázkou času.

Ale fakt, že mobilizace vyhlášená v Rusku pro válku s Ukrajinou už donutila statisíce mladých, práceschopných mužů opustit zemi, je fakt.

Jen Kazachstán (podle oficiálních údajů Ministerstva práce a sociální ochrany země) přijal přes 400 tisíc uprchlých Rusů. Nikdo nemůže říct, kolik z nich tam žije nelegálně.

Pravděpodobně to byl Putinův důmyslný plán, jak zvednout Rusko z kolen.

Zničení genofondu země je možná hlavní úkol, který ruský podimperátor úspěšně vyřešil – nejsilnější muži v plodném věku jdou na porážku.

Vytvořila se celá vrstva zmrzačených Rusů (ve fyzickém i duševním smyslu). Odborníci tvrdí, že každý, kdo prošel válkou, potřebuje pomoc minimálně psychologa. Spousta těch, kteří se navždy stanou klienty psychiatrů, někdo se stane zarytým opilcem, někteří spáchají sebevraždu.

Kremelská kabala neustále děsí své obyvatelstvo tím, že agresivní Amerika chce zničit Rusko. Zároveň to byla vládnoucí elita v Kremlu, kdo udělal vše pro to, aby se z Rusů stal poslušný dav a samotné Rusko se stalo surovinovým přívěskem, který své země a bohatství podloží dal Číně a stejnému Západu.

Pokud někdo očekává, že v Putinovi a spol. začne převládat rozumný princip, vraťte se v textu nahoru – po tom, co tito nelidé udělali (a dělají) se svou populací, bude přemýšlet o lidskosti ve vztahu k jiným národům .

Otázka je řečnická. Ale i přes veškerou jeho samozřejmost na něj existuje odpověď a spočívá v konsolidaci celé civilizované komunity v pochopení toho, co je Kreml.

Je důležité pochopit, že válka na Ukrajině není pro Moskvu konečným bodem. Ano, ukrajinský nezávislý stát je mocným spouštěčem pro Kreml a Putina osobně.

  Falešné ruské volby: Koncert podvodu

Ale to je jen začátek v nepotlačitelném agresivním menu diktátora. A jak mluvčí Kremlu (včetně vysokých politiků) opakovaně prohlásili, Kreml je připraven zaútočit na celou Evropu – shodit bomby na Londýn a Berlín nebo se dostat v tancích k Lamanšskému průlivu.

Proto, pánové Evropané, až si budete doma nebo v kanceláři někde v Bruselu, Vídni nebo Lisabonu v pohodlném křesle myslet, že to, co se děje na východě kontinentu, je daleko a vás se to netýká, vzpomeňte si – v Evropě probíhá válka.

A zastaví se, až když ukrajinský lid vyhraje.

Pomoci Ukrajině dnes znamená zachránit civilizaci před „ruským světem“. A to je nutné nejen pro samotnou Ukrajinu, ale pro budoucnost celé Evropy, celého světa.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com