Skandál. Fake. Informační hry zpravodajských služeb

Běloruská atletka Kristina Timanovskaya, kterou se služebníci diktátorského režimu Lukašenka pokusili unést přímo z olympijského Tokia, se opět ocitla v centru pozornosti uživatelů internetu.

Sotva došlo k předchozí informační vlně, detektivce, spojené s „vytrhnutím“ sportovce ze spárů příznivců kultu běloruského diktátora a jejím příchodem do Polska, které sportovci udělilo humanitární vízum, nový důvod k zapamatování Timanovskaya – medaile, kterou sportovec získal ____, byla vystavena jí. v aukci.

Ve skutečnosti samotnou skutečnost prodeje stříbrného ocenění (účel, pro který to bylo provedeno) sportovec vysvětlil zcela jasně a jasně – pomoc Bělorusům, kteří trpěli Lukašenkovým režimem.

Vlnu diskuzí vyvolaly další informace, podle nichž získal Timanovskaja cenu jistý „ukrajinský“ blogger Anatoly Shariy. Sama sportovkyně o tom údajně napsala ve svém blogu na Twitteru. Internetová komunita pobouřila přesně to, co Timanovská nazvala šaría ukrajinská.

Tento jedinec má svou vlastní historii vztahů s Ukrajinou, a protože je ve skutečnosti občanem této země, neustále se vysmívá jejímu směru, navíc nijak zvlášť nevybírá formy a nástroje.

Shariy jedná přesně podle pokynů Kremlu, což není překvapující, protože na jeho komunikaci a práci pro moskevské speciální služby jasně a opakovaně upozorňovaly orgány činné v trestním řízení samotné Ukrajiny i dalších evropských zemí.

A tak se Shariy opět stal „hrdinou“ internetu. Nyní však v nepřítomnosti – bez jeho přímé účasti, ale i samotný fakt jeho jména, které se objevilo na síti, už uživatele nadchlo.

Tato situace se ukázala jako velmi orientační a jasně ukazuje, jak je World Wide Web manipulativní a jak snadno lze ovlivnit mysl uživatelů.

Takže po zprávě v „jeho“ twitterovém účtu, že její „medaili získala Ukrajinka. bloggerka Shariy “, zapršela na ni vlna obvinění: od„ komu cenu prodala a proč “,„ jak lze Shariy nazvat Ukrajinkou “.

  Válka. Lekce historie

A dokonce ani skutečnost, že sportovec bezprostředně po zveřejnění zprávy na svém instagramu uvedl, že jí přidělený účet na Twitteru je falešný a ona s tím nemá nic společného, ​​neodstranil kritiku vůči ní.

Zdá se, že ti, kteří plánovali tuto provokaci (a byla to právě provokace), přesně věděli, co dělají, a chápali, které body je třeba ovlivnit. A soudě podle výsledků se jim to podařilo: zvedla se vlna rozhořčení a Timanovskaja získala na svém kreditu několik negativních bodů. Kdo za touto provokací stojí? Římané v takových případech radili hledat „cui prodest“ – komu to prospěje?

To je výhodné pro ty, kdo vidí Timanovskou jako hrozbu, kdo chápe, že čin běloruského sportovce, který ve skutečnosti zpochybnil diktátorský režim a deklaroval porušování toho, co se dělo v týmu Běloruska na olympijských hrách, utlačování lidských práv a důstojnost sportovců, a nakonec se nerozhodl vrátit se do země, která je v současné době koncentračním táborem, je příkladem snahy člověka o svobodu, touhy cítit se jako člověk a tento příklad je pro Lukašenka nebezpečný režimu, protože si to uvědomuje celý národ.

Akt slavného sportovce je výzvou všem lidem, kteří se chtějí cítit jako lidské bytosti, aby udělali krok ke svobodě. A to je pro diktátory nebezpečné, Lukašenka zuří a bojí se.

Ale není jediný, koho trápí. Další „demokrat“ sedí v Kremlu, krmí svůj lid bajkami o velikosti státu a děsí hrozbou ze všech stran a velmi se bojí „osvícení“ svého vlastního lidu, který si uvědomuje celou bezvýznamnou podstatu „vůdce“, může ho vyhodit na smetiště dějin.

A takové precedenty jako u Timanovské jsou pro Putina-Lukašenka velmi nepříjemné, protože dávají lidem příležitost pochopit, že tyran není věčný a režim není věčný. Můžete se s nimi vypořádat, a co je nejdůležitější, musíte bojovat.

  Kdo z ministrů nové vlády letos skončí? Výroční tipovačka Vlevo dole

Proto se „státníci“ v Minsku a Moskvě snaží rukama svých speciálních služeb, v jejichž službách jsou i některá média, zdiskreditovat ty, kteří představují pro tyto režimy nebezpečí – jednotlivce, kteří přispívají k osvícení národů.

A tisíce robotů pracují, vytvářejí proudy lži a snaží se vyvolat nedůvěru k vůdcům národa – těm, kteří jsou schopni vést lidi.

Proto je velmi důležité umět „filtrovat“ informace a pamatovat si, že internet je také zbraň, a přestože nestřílí a jeho působení není vždy možné okamžitě pochopit, činí ho ještě zákeřnějším a agresivnějším . A boj o mysl a vědomí pokračuje.

Pandemie koronaviru naučila lidi, jak si umýt ruce a dezinfikovat fyzický prostor. Je velmi důležité si pamatovat, že je nutné „dezinfikovat“ jak informační prostor, tak udržovat vědomí čisté. A když si čtete další senzaci, vzpomenete si na slova starověku: CUI PRODEST?

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com