Podezřelým z útoku ve Švédsku je Afghánec. Nožem zranil sedm lidí

zpravy.aktualne.cz

Při středečním útoku nožem ve městě Vetlanda na jihu Švédska jsou lidé v kritickém stavu, dva byli zraněni vážně a dva lehce. Pravděpodobného pachatele policisté postřelili a zatkli. Švédský deník Aftonbladet a další místní média uvedly, že podezřelým je 22letý Afghánec, který do Švédska přicestoval v roce 2018.

K útoku v městě Vetlanda, kde žije asi 13 000 lidí, došlo ve středu kolem třetí hodiny odpolední. Policie sdělila, že se ve čtvrtek soustředí především na výslech svědků. Prohledala také byt podezřelého ve Vetlandě.

Média původně uváděla, že pobodáno bylo osm lidí, později údaj opravila na sedm. V nemocnici je také útočník, který utrpěl střelné poranění nohy. Policii byl znám zatím jen kvůli méně závažným trestným činům – podle médií se jednalo o užívání marihuany.

Policie identitu ani národnost útočníka nepotvrdila. Již ve středu ale oznámila, že vyšetřuje, zda útok neměl teroristický motiv.

„Zahájili jsme předběžné vyšetřování pokusu o vraždu, ale existují vyšetřovací poznatky, které nás přiměly vyšetřovat možné teroristické motivy,“ řekla novinářům šéfka regionální policie Malena Grannová.

Dodala, že podezřelý útočil v centru města na nejméně pěti místech vzdálených od sebe několik stovek.

Zdroj: https://www.idnes.cz

 

 

  Ukrajina naléhavě potřebuje navýšení vojenské pomoci, řekl Stoltenberg

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com