Babiš poletí do Vídně, setká se s Kurzem a ministrem školství

Český premiér Andrej Babiš dnes odletí na krátkou návštěvu Rakouska, kde se setká s kancléřem Sebastianem Kurzem a ministrem školství Heinzem Fassmannem. Tématem pracovního oběda s Kurzem budou dodávky a distribuce vakcín proti covidu-19 v Evropské unii, s Fassmannem chce Babiš hovořit o zkušenostech s antigenním testováním žáků ve školách.

Šest premiérů členských zemí EU včetně Babiše a Kurze napsalo minulý týden dopis, ve kterém apelují na co nejrychlejší svolání summitu Evropské unie o přidělování vakcín, tak aby všechny členské státy byly schopné dosáhnout ve druhém čtvrtletí svých očkovacích cílů. Evropská komise následně v reakci obhajovala původně dohodnutý systém přerozdělování a uvedla, že jakýkoli nepoměr v dodávkách vakcín vznikl z vlastního rozhodnutí jednotlivých členských států.

Babiš měl v plánu navštívit Rakousku už před měsícem, seznámit se měl s postupem testování ve školách. V Rakousku se pod podmínkou pravidelného testování na covid-19 mohla část dětí vrátit do škol. Cesta tehdy byla zrušena kvůli mlze. Naposled byl předseda české vlády ve čtvrtek v Izraeli, kde mimo jiné jednal s izraelským a maďarským premiérem.

Autor: ČTK

  Rusové zadrželi pět krymskotatarských aktivistů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com