Pohonné hmoty v Česku za poslední týden skokově zdražily, benzín nejvýrazněji za posledních 10 let

byznys.ihned.cz

Benzin v Česku zdražil za poslední týden nejvýrazněji za posledních nejméně deset let. Průměrná cena Naturalu 95 se od minulé středy zvýšila o 81 haléřů na 30,79 koruny za litr. O 60 haléřů stoupla za poslední týden průměrná cena nafty, za litr dieselu řidiči platí v průměru 29,22 korun. Mezitýdenní zdražení nafty je nejvýraznější od května 2018. Vyplývá to z dat společnosti CCS, která ceny paliv sleduje.

Pohonné hmoty v Česku zdražují přibližně od poloviny ledna. Za tu dobu stoupla průměrná cena benzinu téměř o tři koruny a nafty zhruba o dvě koruny.

Ve srovnání s polovinou loňského března je benzin v Česku dražší zhruba o padesátník. Nafta je naopak levnější, a to o 74 haléřů.

Nenižší průměrné ceny benzinu vykazuje Karlovarský kraj, kde je litr v průměru za 30,40 koruny. Nafta je nejlevnější v Ústeckém kraji, litr tam prodávají za 28,86 korun.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu stojí v hlavním městě průměrně 31,20 koruny a stejné množství nafty tankují motoristé za 29,92 korun.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Češi budou moci zakládat energetická společenství k sdílení energií, navrhlo MPO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com