Václav Klaus nepovede Trikolóru do voleb a nebude kandidovat. ‚Chyba je ve mně, nemám energii,‘ uvedl

seznamzpravy.cz

Předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí do nadcházejících sněmovních voleb a nebude sám kandidovat do veřejné funkce. Oznámil to na svém facebooku. Uvedl, že z převážně osobních důvodů ukončí veškeré své veřejné aktivity. „Chyba je ve mně. Nemám energii a prostě nemůžu teď svolávat ostatní na zteč, když vím, že bych sám šel bez chuti. Všechno na světě je práce,“ napsal na sociální síti.

„Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že nepovedu Trikolóru do sněmovních voleb 2021, nebudu sám nikam kandidovat a ukončím veřejné aktivity,“ oznámil Václav Klaus mladší v úterý na svém facebookovém profilu. Jako důvod uvedl osobní problémy, konkrétně pak rozpad rodiny v roce 2017. Podle svých slov také svolá co nejrychleji sněm, aby se i formálně mohl funkce předsedy hnutí vzdát.

„Dostal jsem mraky hlasů, ale z pozice naštvanosti, smutku či rozzlobenosti se politika dělat nedá, člověk musí vyvolávat naději a mít zcela pozitivní myšlení. Ztratil jsem vtip, někdy rozvahu, někdy se rozhodoval radikálně, kde byl na místě nadhled. Někdy naopak. A jste v tvrdém prostředí, kde vám nikdo nic nedaruje,“ vysvětlil Klaus. Vyzdvihl také výsledek Trikolóry v krajských volbách, vznik široké struktury a zajištění finančních prostředků pro kampaň.

Kandidovat jen „proti Pirátům“ je stejně jako „proti Babišovi“ podle Klause politický nesmysl. „Když chcete někoho porazit či ho oslabit – musíte sám posílit a strhávat lidi pod svůj pozitivní program. Že je někdo druhý takový nebo makový – to je program pro komentátory, ne pro lidi, co jsou na hřišti,“ dodal.

Klaus vstoupil do politiky v roce 2002 v barvách ODS. V roce 2009 na protest proti tehdejšímu předsedovi strany Mirku Topolánkovi občanskou demokracii opustil, v roce 2016 se však vrátil a byl v následných volbách zvolen poslancem.

  Lékařky ho dvakrát odmítly, když přijel potřetí, zemřel. Podle komory jsou nevinné, znalec nesouhlasí

Trikolóru založil Václav Klaus mladší v roce 2019 po jeho vyloučení z ODS – důvodem mělo být jeho vystoupení před poslanci, v němž přirovnal schvalování zákonů kvůli předpisům EU k rozhodování židovských výborů o složení transportů do nacistických koncentračních táborů.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com