Ruská média vydala čínské migranty jako oficiální delegaci čínských podnikatelů

11. března 2021 ministerstvo letovisek a cestovního ruchu na Krymu uvedlo, že „delegáti z Číny vyhodnotili turistický potenciál“ poloostrova. V různých zdrojích byla čínská delegace nazývána buď „oficiální“, nebo jednoduše „reprezentativní“. Prokřemelská média hovoří o nových vyhlídkách na krymsko-čínskou hospodářskou spolupráci, ale v samotné Číně nebylo o návštěvě delegace nic slyšet. Pravděpodobně proto, že Krym skutečně navštívili podnikatelé z moskevských velkoobchodních trhů, a ne z Číny.

„Navštívila nás oficiální delegace z Číny, zástupci čínského obchodu.“ Byla to první návštěva zahraniční delegace poté, co se naše země a celý svět začaly pomalu dostávat z podmínek covid reality, “řekl Vladislav Ganzhara, ředitel Krymského státního fondu pro podporu podnikání, rozhlasovým korespondentům Sputniku; setkal se s delegací.

Zástupci Číny podle tiskové zprávy krymského ministerstva cestovního ruchu navštívili vinařství a letoviska a zúčastnili se také kulatého stolu se členy vlády poloostrova: místopředsedou Rady ministrů Republiky Krym a financí Ministrka Irina Kiviko a náměstkyně ministra letovisek a cestovního ruchu Julia Martynenko. Čínští hosté se zvláště zajímali o dodávky kuřecích stehen z Krymu, které jsou v Číně považovány za delikatesu, řekla pro Vesti-Krym Ksenia Slutskaya, úřadující ředitelka jižního regionálního střediska podpory exportu

Čínská delegace navštívila Krym počátkem března 2021, ale federální média na ni upozornila až 15. března v souvislosti s prohlášením zástupce Nejvyšší rady z proruské ukrajinské strany „Opoziční platforma – pro život“ Vadima Rabinoviče . Rabinovič na své facebookové stránce napsal, že návštěva Číňanů na Krymu může být odvetným krokem Číny „v souvislosti s postojem Ukrajiny k Motor Sich“.

Čínské zdroje nemají informace o návštěvě obchodní delegace z Číny na Krym – ani ve zprávách tiskové agentury Xinhua, ani v oficiálních novinách komunistické strany, People’s Daily, ani v oficiálních účtech čínských vládních oddělení a média na sociálních sítích.

  Podmořskou infrastrukturu je podle šéfa NATO nutné lépe a společně chránit

„V delegaci z ČLR byli zástupce vedoucího Asociace rusko-čínského přátelství“ Chen Shanwen, generální ředitel pekingské exportně-importní obchodní společnosti „Kai Sheng“ Zhao Kai a předseda představenstva JSC. “ Hao Lan „Chen Yong,“ informovalo krymské ministerstvo cestovního ruchu.

Ve skutečnosti všichni tři členové delegace na Krymu žijí mnoho let v Moskvě a podnikají zde, řekl Meduze zástupce moskevské čínské diaspory. Ze zpráv o fotografiích a videozáznamech o návštěvě čínské delegace na Krymu poznali zástupci čínské obchodní diaspory v Moskvě své známé. Chen Shanwen, Chen Yong a Zhao Kai jsou podle zdrojů společnosti „Meduza“ úzce spjaty, prodávají zboží lehkého průmyslu na velkoobchodních a maloobchodních trzích „Moskva“ a „Zahradník“.

Adam Vojta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com