Rusko se snaží obejít sankce uvalené na plynovod „Nord Stream-2“

Rusko se aktivně snaží obejít sankce uvalené na projekt plynovodu Nord Stream 2.

Informuje ukrajinská zpravodajská agentura.

Zejména, jak bylo poznamenáno, Rusko jedná v několika směrech, aby se vyhnulo sankcím proti plynovodu.

Za prvé se jedná o odstranění vlastnických společností ze sankcí prostřednictvím mechanismu dočasné (na dobu do dokončení prací) změny vlastníka.  V červnu 2020 tedy společnost GAZPROMFLOT PJSC převedla loď Akademik Chersky do vlastnictví společnosti Temryuk Trans Marine LLC, která ji na konci roku 2020 převedla do vlastnictví společnosti Mortransservice LLC.

Na konci července 2020 společnost PJSC GAZPROMFLOT rovněž předala plavidla Ostap Sheremet a Ivan Sidorenko společnosti JSC Nobility.

Druhým směrem je vytvoření alternativních příležitostí ke splnění podmínek nezbytných pro spuštění ropovodu po jeho dokončení (certifikace a pojištění).  Jednou z těchto možností je provádět certifikační a pojišťovací práce vlastními silami.  Téma byla aktualizována poté, co švýcarská pojišťovací společnost Zurich Insurance Group odstoupila od projektu Nord Stream 2, uvádí se ve textu.

Za tímto účelem, jak již bylo uvedeno, byla 11. ledna 2021 vytvořena společnost LLC IC Constanta (základní kapitál – 0,5 miliardy rublů, ředitel – Yu. Ershova).  13. ledna vydala Ruská banka z bezprecedentní rychlosti provozní licenci a 5. března rusky svaz pojistitelů vydal povolení k práci ve zahraničí.  Tímto byla vytvořena základna pro to, aby se tato společnost stala pojistitelem Nord Stream 2.

Třetí oblastí je podle Agentury nákup vybavení / služeb od evropských společností pro projekt Nord Stream 2 v malých dávkách a se zapojením zprostředkujících společností.

V září 2020 bylo od italské společnosti Nuova Patavium pro potrubí Akademik Chersky zakoupeno zařízení pro zpracování okrajů trubek a elektrohydraulické energetické bloky.  „Aby se zabránilo sankcím, byl použit režim dodávek produktů do Ruska v několika dávkách, jejichž cena nepřesáhla 200 000 $. Poté, co dorazila celá sada zařízení, byla odeslána do cílového přístavu a nainstalována na palubu Akademik Chersky,“ poznamenala ukrajinská agentura…

  Rusko uplatňuje taktiku spálené země v bojích o Bachmut, ukrajinské pozice jsou obtížné, ale stále pod kontrolou

Tato fakta potvrzují i ​​materiály žurnalistického vyšetřování Deutsche Welle.

Jak již bylo uvedeno, „Nord Stream-2“ z Ruska do Německa, jehož délka přesahuje 1 200 kilometrů, je dokončen na 94%.

Před rokem byla díky sankcím USA stavba zastavena, ale ruská strana obnovila práce sama se souhlasem německé strany.

Česká Republika je proti výstavbě tohoto plynovodu. Jeho oponenty jsou také USA, Polsko, Ukrajina a pobaltské státy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com