Praha – Moskva. Kreml konfrontaci stupňuje.

„Nebývalý teroristický útok“, přesně tak nazval český premiér Andrij Babiš výbuchy muničního skladu ve Vrbetici v České republice v roce 2014.

Podle donucovacích orgánů České republiky se na provádění této sabotáže podíleli důstojníci ruského vojenského zpravodajství GRU. Reakcí Prahy na takový čin státního terorismu ze strany Kremlu bylo vyhoštění 18 ruských diplomatů.
Moskva označila všechna obvinění za přitažlivá a neopodstatněná, obvinila Prahu z nepřátelských akcí a v reakci na to vyloučila 20 českých diplomatů z Ruské federace, čímž zahájila novou „diplomatickou válku“ mezi zeměmi EU a Ruskou federací.

Šéf českého ministerstva zahraničí uvedl, že odpověď se ukázala být tvrdší, než se očekávalo, požadující od Kremlu návrat zaměstnanců české diplomatické mise do Moskvy, ale Ruská federace tento požadavek ignorovala.

České orgány oznámily, že početní síla diplomatických misí obou zemí by měla být stejná, v souvislosti s nimiž Česká republika vyhostí ze země asi 70 dalších diplomatů.

Pro informaci: Velvyslanectví České republiky v Moskvě má ​​v současné době 24 zaměstnanců: pět diplomatů a 19 administrativních pracovníků, zatímco ruské velvyslanectví v Praze má 27 diplomatů a 67 administrativních pracovníků.
Abyste mohli posoudit hloubku současné situace, musíte pochopit, co je „diplomatická mise“ Ruské federace. Kdo jsou a jaký je skutečný cíl ruských „diplomatů“?

Koncentrace významného „diplomatického kontingentu“ Ruské federace v Čečenské republice hovoří o vůli Kremlu uskutečňovat destabilizující aktivity v České republice i v dalších zemích EU prostřednictvím České republiky. Potvrzuje to přítomnost větší diplomatické mise v Praze ve srovnání s OSN (kde má Ruská federace 13 stálých zástupců).

Značný počet občanů ze SSSR žije v České republice, což je pro ruské speciální služby velmi výhodné. Jejich klasickým schématem je získání podpory postsovětských občanů, kteří pomáhají provádět speciální operace k destabilizaci situace jak v České republice, tak v mezinárodních organizacích, jejichž je členem – konkrétně v EU a NATO.

  Kdo potřebuje takovou OSN. Česká republika je pro reformu organizace a Rady bezpečnosti.

Po vyhoštění diplomatů z Prahy pokračují české bezpečnostní síly ve snaze vyrovnat ruský vliv na Českou republiku. Stovky policistů po celé zemi se podílely na odhalení a zadržení ruských agentů, zejména Čechů, kteří jsou členy ruských polovojenských struktur.

Podle pražského nejvyššího státního zastupitelství policie zadržila pět lidí podezřelých z účasti na válečných akcích na východní Ukrajině ze strany proruských militantů.

Existují informace o kontaktech zadržených Čechů s deportovanými ruskými diplomaty, kteří jsou ve skutečnosti zaměstnanci GRU.

Během 7 let války na Ukrajině byly v České republice souzeny asi dvě desítky občanů Čečenské republiky, kteří bojovali na straně proruských separatistů. To se pak vysvětlovalo pouze silnou proruskou orientací českých ozbrojenců, kteří podlehli ruské dezinformaci na sociálních sítích.

Dnes je jasně sledována role ruské sítě agentů při formování přesvědčení českých občanů nezbytných pro Kreml.
Kvůli své silné protizápadní orientaci členové polovojenských jednotek také usnadnili šíření proruské propagandy a souvisejících spiknutí.

Poté, co utichl informační útok Ruské federace na otázky uprchlíků a související hrozby v české a obecně v evropské společnosti – ruský propagandistický stroj se prostřednictvím svých českých agentů v polovojenských strukturách zaměřil na formování ve společnosti – pocit hrozícího ozbrojeného konfliktu mezi Západem a Ruskou federací …
Polovojenské skupiny pro svoji legitimizaci organizovaly nejrůznější „novinové zprávy“ a navázaly spolupráci zejména se zástupci obcí, aby zajistily bezpečnost v českých ulicích.

Diplomatické konflikty spolu s ekonomickými a vojenskými střety mají dalekosáhlé problémy. Mezistátní dialog se překrývá, což vede k maximálnímu napětí ve vztazích a nepochopení – co lze očekávat v budoucnu.

Vezmeme-li v úvahu skutečnost, že Rusko je v této konfrontaci jednou ze stran, je třeba se bát. Země je agresor, neopustí jen Českou republiku, skrze kterou se snaží vnést prokremelské síly do institucí EU.

  Pochopit a odpustit. Zeman je pro udělení azylu Rusům v Česku.

Jedním z nejjasnějších důkazů je podzim roku 2019, kdy se místní magistrát v Praze rozhodl odstranit sochu Koněva (ruského maršála) z náměstí. Kreml odpověděl řadou koordinovaných akcí: veřejné demonstrace, dezinformační kampaně, útok na čečenské velvyslanectví v Moskvě, kybernetické útoky na počítačové systémy několika zdravotnických zařízení v České republice během pandemie a dokonce zvěsti o vraždě starosta okresu hlavního města České republiky, kde se památník nacházel.

Všechna výše uvedená fakta hovoří o rozsahu špionážních a sabotážních aktivit Kremlu ve světě a zejména v Evropě. To naznačuje, že myšlenky, že Rusko je daleko, že válka je někde tam, stovky nebo tisíce kilometrů daleko, jsou klamné a potenciálním cílem Ruské federace pro další sabotáž může být jakákoli země, jakýkoli bod na mapa světa, i ta nejtišší a nejklidnější.

Díky rozšíření sabotážní sítě, vysílání špiónů a náboru nových agentů v nových zemích představuje Kreml hrozbu pro celý svět. A tomuto zlu lze odolat pouze společně.

Praha vyzvala své partnery k upevnění a konsolidaci sil proti destruktivním akcím ruských speciálních služeb proti zájmům a bezpečnosti členských států EU a NATO.

Od března tedy Itálie oznámila odhalení agentů Ruské federace, identifikace a zadržení špionů Kremlu proběhlo v Bulharsku, Česká republika špiony vykázala. Vyhoštění ruských diplomatů z jejich zemí již oznámilo Slovensko, Lotyšsko, Litva a Estonsko. Svět se postupně probouzí. V myslích občanů klidné Evropy se stále více objevuje povědomí o nebezpečí přicházejícím z Moskvy. Ruští sabotéři jej nosí do každého domova.

A válka, kterou rozpoutal Kreml na východní Ukrajině, se zde ve středu Evropy již nezdá tak daleko.

Někteří si ale stále pamatují ruské tanky v ulicích svých zemí: maďarská revoluce – Budapešť-56, Pražské jaro – Praha – 68!

A tak chci, aby to zůstalo v historii a nikdy se neopakovalo!

  Očkování vakcínou Sputnik V v Bělorusku: co se děje?

Autor: Franz Hoffmann

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com