Vláda ve čtvrtek projedná prodloužení kompenzačního bonusu i na květen

businessinfo.cz

Ministerstvo financí prodlouží vyplácení kompenzačního bonusu až 1000 korun denně pro podnikatele, společníky malých firem nebo pracovníky na dohodu zasažené vládními omezeními a dopady pandemie i za květen. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) předloží návrh na prodloužení na čtvrteční jednání vlády. Ministryně to dnes uvedla na twitteru. V současnosti finanční správa přijímá žádosti za únor, březen a duben. Dnes je poslední termín pro podání žádosti týkající se příspěvku za únor.

Kompenzační bonus vyplácí finanční správa na základě zákona, který zvýšil příspěvek z 500 na 1000 korun denně pro podnikatele nebo společníky malých firem. Pracovníkům na dohodu zůstává příspěvek 500 Kč denně. Bonus již není navázaný na nouzový stav a podpora je zaměřená na firmy a podnikatele, u kterých klesly v rozhodném období tržby o 50 a více procent. Pro prodloužení bonusu již není nutné proti minulosti přijímat novelu zákona, vláda tak může učinit jen svým nařízením.

Do dneška finanční správa vyplatila u nového kompenzačního bonusu pro podnikatele, společníky malých firem nebo pracovníky na dohodu 328.347 žádostí za osm miliard korun.

Autor: ČTK

  Vláda dělá politické gesto, ale za naše peníze, nesouhlasí se zmrazením platů šéf Soudcovské unie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com