K očkování se po půlnočním výpadku registrovalo 34.000 lidí 40+

ockovani.kr-stredocesky.cz

Registrační systém pro očkování proti covidu měl po půlnoci asi 50minutový výpadek. Lidem, kteří chtěli využít možnost se registrovat, systém neumožňoval webové stránky otevřít, později byly problémy i se SMS zprávami s PIN. Problémy zaznamenal zpravodaj ČTK, podobné zkušenosti hlásí i někteří uživatelé sociálních sítí. Od půlnoci na dnešek mají možnost se k registraci na očkování hlásit lidé nad 40 let. Tým Chytré karantény, který registrace k očkování spravuje, ráno na twitteru uvedl, že se dosud registrovalo 34.000 zájemců, za výpadek se omluvil.

„Stránka nefungovala, pak přišla SMS, ale nebyla kam vyplnit. Při dalším pokusu stránka na zadání s PIN naskočila, ale nepřišla SMS. Pak se to celé shodilo s tím, že probíhá údržba systému,“ popsal zpravodaj ČTK problémy, které trvaly do 00:50. Po čtvrté hodině ranní registrace podle zpravodajky ČTK fungovala bez obtíží.

Chytrá karanténa ráno před 07:00 na twitteru uvedla, že problém je vyřešený. Všem lidem, kterým přihlášení zkomplikovali, se omluvili. „Doposud se registrovalo přes 34 tisíc zájemců,“ dodali.

Od půlnoci z neděle na pondělí mají možnost hlásit se k očkování lidé starší 40 let. V této věkové skupině jich v ČR žije více než 923.000. Dosud jim mohli zdravotníci vakcínu podat jen v případě, že pracovali ve školství, zdravotnictví, sociálních službách nebo kritické infrastruktuře nebo měli nějakou z chronických nemocí. Dokončené očkování má v tomto věku už téměř 59.000 z nich.

K registraci čtyřicátníky vybízel před půlnocí na twitteru premiér Andrej Babiš (ANO). „Pokud je vám 40 plus, zaregistrujte se právě teď na očkování. Jste silná skupina a doufám, že vezmete registrace útokem,“ uvedl.

Autor: ČTK

  Německý prezident přijel do Česka. Povečeřel se Zemanem, uctí parašutisty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com