Šťastná šampionka Seemanová nechápala, jak se jí podařilo vyhrát

sport.aktualne.cz

Šťastná šampionka Barbora Seemanová nechápala, jak se jí podařilo dvoustovku na plaveckém mistrovství Evropy vyhrát. Majitelka pěti medailí z juniorských ME v letech 2016 a 2017 a dvojnásobná vítězka mládežnické olympiády 2018 získala první cenný kov mezi dospělými. A hned ten nejcennější, když měla nejvíce sil ve finiši čtveřice elitních kraulařek.

„Ani fakt nemůžu popsat, jak se teď cítím. Je to prostě neuvěřitelné, nechápu, jak jsem to dokázala,“ svěřila se Radiožurnálu. Ve finále měla díky nejrychlejšímu semifinálovému času nejvýhodnější čtvrtou dráhu. „Soustředila jsem se na sebe. Věděla jsem, že určitě někdo vystřelí a bude chtít jet tu první stovku hodně rychle. Já jsem se bála, že když nezačnu rychle, takže to potom už nerozjedu. Takže jsem se snažila jet svoje naučené tempo a zároveň si hlídat Charlotte vedle mě, aby mi tolik neujela. Federiku jsem samozřejmě zpozorovala na poslední pětadvacítce a pak jsem radši zavřela oči, protože už jsem nechtěla ani vědět, jak to dopadlo,“ popisovala jednadvacetiletá česká reprezentantka.

První čtyři plavkyně se v cíli vešly do necelých tří desetin sekundy. A zlato vylovila mladá Češka, která dohmátla o dvě setiny před veleúspěšnou Italkou Federikou Pellegriniovou, majitelkou olympijského zlata z Pekingu 2008 a dalších 21 medailí z ME a MS. „Na dohmatu jsem pracovala už od semifinále padesátky, protože tam byly velké rezervy. Takže jsem měla natrénované, jak by to mělo správně vypadat a jsem ráda, že se mi to povedlo,“ pochvalovala si Seemanová.

Při poslední vrcholné akci ji od medaile dělila půlsekunda, když skončila na dvoustovce pátá na ME v krátkém bazénu 2019. Pak přišla koronavirová pandemie, navzdory níž svěřenkyně Petry Škábové pokračovala ve výkonnostním růstu. Dnes ze svého půl roku starého českého rekordu ubrala dalších bezmála sedm desetin.

  Zbořil svým prvním gólem v NHL zařídil výhru Bostonu, prosadil se také Chytil

„Nejsem ten typ, že by po juniorech vystřelil a byl hned ve finále a sbíral medaile. Myslím, že tohle je daleko účinnější cesta, a že se pomaličku po krůčkách zlepšuji. Upřímně mi vůbec nevadí, že jsem tu medaili získala až teď. A doufám, že se budu pořád zlepšovat, klidně i takhle po malých kouskách. To by mi úplně stačilo,“ dodala čerstvá mistryně Evropy.

Na oslavy zatím nemá čas. Hned v pátek v 10:00 pro ni ME pokračuje rozplavbami na 100 metrů volný způsob.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com