Hokejisté Kladna prohráli na ledě brněnské Komety a čeká je baráž o udržení v extralize

irozhlas.cz

Hokejisté Kladna prohráli v 59. kole extraligy na ledě brněnské Komety 0:3 a kolo před koncem základní části se stali jistými účastníky baráže o udržení. Na třinácté Karlovy Vary mají sedmibodovou ztrátu.

Po ročním účinkování mezi elitou se Kladno musí o další účast v extralize utkat s vítězem první ligy. Play off v ní začalo teprve předkolem, na vítěze si tým Jaromíra Jágra musí počkat. Úvodní barážový zápas je na programu až 17. dubna.

Největší šance úvodu zápasu se vměstnaly do sedmé minuty při přesilovce Brna. Nejprve se proháčkoval přes kladenskou obranu Zbořil, jehož tváří v tvář vychytal Bow. Vzápětí ujel všem Plekanec, ale ani on na Tomka nevyzrál.

V závěru třetiny získalo Kladno převahu, největší příležitost otevřít skóre připravil Jágr Indrákovi, který se dvakrát neúspěšně snažil zblízka překonat brněnského gólmana.

Ve 24. minutě se trefil domácí Kollár, který objel branku a zasunul puk do sítě. Kladno si vzalo trenérskou výzvu a reklamovalo atakování gólmana jiným domácím hráčem v brankovišti. Sudí však branku uznali.

Kometa po vedoucí trefě získala převahu, lépe bruslila, ovládla střední pásmo, a když v pohodě ustála oslabení, tak udeřila. O druhý gól se postarala skvělá souhra elitního útoku, na jejímž konci byl Petr Holík.

Naděje Kladna na přímou záchranu a vyhnutí se baráži se ještě víc rozplynuly ve 43. minutě, v níž Vincour ujel po křídle Jágrovi a střelou do horního růžku zvýšil na 3:0. Hostující tým už v sobě nenašel síly na zvrat. Brno si náskok pohlídalo, vyhrálo podruhé za sebou a gólman Tomek poprvé v sezoně udržel čisté konto.

ČTK

  Verstappen prodloužil neporazitelnost Red Bullu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com