Fruhvirtová je v Číně v semifinále, Kvitová a Siniaková dohrály, Nosková vypadla v Tokiu

Linda Fruhvirtová postoupila v Číně podruhé v kariéře do semifinále turnaje WTA, když ve čtvrtfinále porazila 6:0, 6:3 Italku Lucii Bronzettiovou a o finále si zahraje s Ruskou Dianou Šnajderovou, která vyřadila 6:1, 4:6 a 6:3 Petru Kvitovou. Ve čtvrtfinále vypadla i Kateřina Siniaková po prohře dvakrát 1:6 s Nadiou Podoroskou z Argentiny. Linda Nosková nepostoupila do čtvrtfinále turnaje v Tokiu, vypadla v 2. kole po porážce 3:6, 6:4, 0:6 s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Fruhvirtová je v Číně podruhé v semifinále, Kvitová a Siniaková dohrály

Linda Fruhvirtová si v Ning-po zahraje podruhé v kariéře semifinále turnaje WTA Tour. Ve čtvrtfinále osmnáctiletá tenistka porazila 6:0, 6:3 Italku Lucii Bronzettiovou a o finále si zahraje s Ruskou Dianou Šnajderovou, která vyřadila 6:1, 4:6 a 6:3 druhou nasazenou Petru Kvitovou. Ve čtvrtfinále vypadla i Kateřina Siniaková po prohře dvakrát 1:6 s Nadiou Podoroskou z Argentiny.

Fruhvirtová přijela do Číny po sérii devíti porážek, na kterou dává na turnaji zapomenout. Osmou nasazenou Bronzettiovou porazila za hodinu a čtvrt v téměř jednoznačném zápase, v němž mírně zaváhala až po devíti získaných gamech za sebou a dovolila soupeřce v druhém setu snížit z 3:0 na 3:2.

„Zápas byl ale mnohem těžší, než napovídá skóre. Musela jsem bojovat o každý game, zvlášť ve druhém setu. Jsem ráda, že jsem dokázala hrát svůj tenis, zvlášť v rozhodujících okamžicích,“ řekla Fruhvirtová v rozhovoru na kurtu.

Semifinále na elitním okruhu si dosud pražská rodačka zahrála jen loni v září v Čennaí, kde senzačně došla k titulu. Indický turnaj se letos po návratu tenistek do Číny nekonal a Fruhvirtová po ztrátě bodů vypadla z elitní stovky žebříčku, v němž jí nyní patří 117. pozice.

Kvitová první set proti 85. hráčce světa ztratila za 29 minut, ale ve druhém se čtrnáctá hráčka pořadí WTA zvedla a vyrovnala. Obrat ale dvojnásobná wimbledonská šampionka nedokonala.

  Plzeň a Slavia si v lize chtějí spravit chuť po pohárových nezdarech

Ve třetím setu přišla třiatřicetiletá Češka za stavu 3:3 o servis a utkání, ve kterém udělala osm dvojchyb, zakončila další ztrátou podání. Devatenáctiletá Šnajderová si zahraje s Fruhvirtovou o první finále v kariéře.

Siniakové zápas s Podoroskou o třetí semifinále v sezoně nevyšel. V prvním setu pustila soupeřku do vedení 5:0 a ve druhém ztrácela už 0:4. Poté sice odvrátila tři mečboly, ale už víc duel zdramatizovat nedokázala.

Nosková vypadla v Tokiu v druhém kole s Pavljučenkovovou

Osmnáctiletá česká tenistka Linda Nosková do čtvrtfinále turnaje v Tokiu nepostoupila. Vsetínská rodačka vypadla v 2. kole po porážce 3:6, 6:4, 0:6 s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Nosková podlehla předloňské finalistce Roland Garros a dvojnásobné finalistce tokijského turnaje za dvě a čtvrt hodiny. Dvaatřicetileté Pavljučenkovové sice odvrátila 15 brejkbolů, ale podání pětkrát i kvůli dvanácti dvojchybám ztratila. Sama využila pouze jednu z šesti příležitostí k zisku soupeřčina servisu.

Výsledky tenisových turnajů

Turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 3,798.915 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Davidovich (Šp.) – I Čou (Čína) 6:2, 6:2, Etcheverry (Arg.) – Harris (JAR) 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 6:3, Humbert (Fr.) – Sonego (It.) 7:5, 3:6, 6:0, Arnaldi (It.) – Wolf (USA) 6:2, 6:2, De Minaur (Austr.) – A. Murray (Brit.) 6:3, 5:7, 7:6 (8:6).

Turnaj mužů v Astaně (tvrdý povrch, dotace 1,017.850 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Mannarino (6-Fr.) – Rinderknech (Fr.) 7:6 (7:4), 6:2, Gerasimov (Běl.) – Zapata (Šp.) 7:6 (7:5), 6:3.

Čtyřhra – 1. kolo:

Pavič, Peers (4-Chorv./Austr.) – Fucsovics, Lehečka (Maď./ČR) 6:3, 7:6 (7:2).

Turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Pavljučenkovová (Rus.) – Nosková (ČR) 6:3, 4-6, 6:0, Sakkariová (4-Řec.) – Doiová (Jap.) 6:3, 6:1, Garciaová (5-Fr.) – Kalininová (Ukr.) 6:4, 6:3, Kasatkinová (6-Rus.) – Papamichailová (Řec.) 6:4, 6:4.

  Kordová po pauze získala desátý titul na LPGA Tour a je opět golfovou jedničkou

Turnaj žen v Ning-po v Číně (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

L. Fruhvirtová (ČR) – Bronzettiová (8-It.) 6:0, 6:3, Podoroská (Arg.) – Siniaková (ČR) 6:1, 6:1, Šnajderová (Rus.) – Kvitová (2-ČR) 6:1, 4:6, 6:3, Džábirová (1-Tun.) – Zvonarevová (Rus.) 7:5, 4:6, 6:1.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com