V hokejové extralize pokračuje přetahovaná mezi Spartou a Třincem

Dostihy v čele mezi Spartou a Třincem, ale také duel Brna s třetí Mladou Boleslaví poutají pozornost v pátečním programu 43. kola hokejové extraligy. Vedoucí trio se představí v halách soupeřů. Pražané, kteří vedou před Oceláři o dva body, ale odehráli o zápas více, čeká duel ve Vítkovicích. Třinečtí budou bojovat o prodloužení vítězné šňůry v Olomouci.

Vítkovické po výprasku v Třinci čeká další z top týmů: vedoucí Sparta. „Hlavně jsme udělali tlustou čáru za tím, co bylo. Myslím, že tak, jak jsme měli mít motivaci na zápase v Třinci, že je to derby, tak bychom měli mít v pátek motivaci na to, že je to Sparta. Je to prestižní souboj, vždycky to tak bylo, je a bude. Věřím, že i hráči k tomu tak přistoupí a odevzdáme na ledě maximum,“ řekl trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Sparta vyhrála šestkrát za sebou a bodovala už ve 12 utkáních v řadě. „Když se daří, je vždy dobrá nálada v týmu, ale je tam pak druhá strana – trošku opadá taková ta ostražitost. A my se snažíme, aby tam tohle nebylo. I hráči se snaží dělat vše tak, jako by vůbec žádná vítězná šňůra nebyla,“ uvedl kouč Miloslav Hořava.

Olomouc chce udržet odstup na třináctý Zlín. „Proti Třinci je to fajn. Jsou to dobří hokejisté, takže se na ně připravíme, ačkoliv budou favoritem zápasu. Musíme všichni podat kvalitní, připravený a stoprocentní výkon. Všichni k tomu tak potřebujeme přistoupit včetně nás trenérů,“ uvedl kouč Zdeněk Moták.

Přes zlomený nos po zákroku Bělorusa v pardubických službách Andreje Kosticyna by mohl hrát obránce Rutar. „Adam byl otřesen, má trošku problémy s krční páteří, je zatuhlý, ale myslím si a věřím, že by mohl nastoupit,“ přiblížil Moták.

  27. ligové kolo: Sparty porazila Ostravu, Slovácko zdolalo Olomouc

Třinci se v této sezoně na Olomouc vůbec nedaří a bude se Hanákům snažit oplatit dvě porážky. Oceláři momentálně mají šňůru pěti výher. „S Olomoucí nám to dvakrát nevyšlo, ale jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát. A nemůžeme se přitom ohlížet na to, jestli máme nějakou sérii, nebo ne. Chceme navázat na výkon, který jsme předvedli ve druhé a třetí třetině proti Vítkovicím,“ řekl trenér Václav Varaďa.

Ve třech předchozích duelech Brna a Boleslavi slavili vždy výhru domácí a obránce Komety Petr Zámorský by rád na tento trend navázal. Po příchodu z Hradce ale bude poprvé hrát za Kometu proti soupeři, který není v Brně příliš oblíbený. „Jsou nepříjemní pro všechny. V tabulce jim patří horní příčky, mají patřičné sebevědomí. My jsme se ale odrazili výhrou v Budějovicích a doma bychom chtěli zase vyhrávat za tři body,“ řekl Zámorský.

Mladá Boleslav drží pozici mezi prvním kvartetem a bude hrát o třetí výhru za sebou. „Vždy je prvním krokem sezony udělat play off. Teď, jak je to zúžené na první čtyři týmy, že postupují přímo dál, se právě na takových místech nacházíme. A uděláme vše proto, abychom se do té čtyřky vecpali,“ uvedl pro klubový web útočník Jan Stránský.

Zlín hostí Pardubice, které v sezoně dokázal už dvakrát porazit, ale do pátečního duelu jde po dvou porážkách v řadě. „Pořád nás trápí velký počet zraněných. Musíme improvizovat a to se odráží například přesilovkách, které nám nejdou. Nic ale nebalíme, dvanáctka je na dohled. S Pardubicemi chceme bodovat,“ řekl trenér Robert Svoboda.

Dynamo se musí dlouhou dobu obejít bez služeb běloruského útočníka Kosticyna, jenž za ostrý zákrok na olomouckého Adama Rutara dostal trest na sedm zápasů.

  Čeští hokejisté po úvodním trápení přehráli na MS Brity 5:1

Plzeň, která je těsně za první čtyřkou, hostí Litvínov. „Je vidět, jak je to hrozně vyrovnané, každý chce do čtyřky, my také. Jsem rád, že jsme přečkali těžké období, kdy se s tím kluci porvali,“ uvedl kouč Ladislav Čihák. Severočeši se pokusí odčinit domácí výprask 1:6 s Libercem. „Musíme se z toho rychle vzpamatovat,“ řekl litvínovský obránce Patrik Demel.

Karlovy Vary se pokusí proti posledním Českým Budějovicím potvrdit stoprocentní bilanci ze tří vzájemných zápasů sezony a vylepšit bilanci jediné výhry z posledních sedmi zápasů. Motor však pokaždé prohrál s týmem Energie o jediný gól.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com