Čas sbírat kameny

Ukrajina, která se stala symbolem boje za svobodu a demokracii, symbolem lidskosti a nejvyšší míry porozumění – práva na život, dnes tyto principy zastává a brání celou Evropu.
Ukrajina hájí to, co je základem samotné existence Evropy – svobodu a právo člověka na život.
Když řekneme Ukrajina, musíme pochopit, že nejde pouze o geografický pojem. V tomto ohledu je ukrajinský stát již součástí Starého světa. Pokud jste nevěděli (a pravděpodobně to pro mnohé bude překvapením), ale geografický střed Evropy se nachází přesně na Ukrajině – největší zemi kontinentu.
Ano přesně. A dnes tato velikost není jen geografická. Ukrajina v osobě svého lidu dokazuje, že právě tam se nyní rodí Nová Evropa – svobodná, humánní, skvělá.
A zatímco lidé na Ukrajině brání svobodu celého kontinentu, chrání životy a občany všech evropských zemí, Evropa nadále Ukrajince neslyší.
Sankce uvalené na Putinovu smečku jsou samozřejmě bezprecedentní. Ano, Ukrajina dostává zbraně a další pomoc i z Evropy.
Ale dnes je pro Ukrajinu životně důležité, aby zajistila uzavření nebe. A zatímco mocní muži z USA, EU, Británie a NATO chytře mluví o tom, že nechtějí bojovat s Putinem, ten pokračuje v ničení Ukrajiny.
V době, kdy čtete tyto řádky, další salva dělostřelectva ničí civilisty. Několik dalších bomb dopadlo na kdysi mírumilovná města a vesnice Ukrajiny.
Ukrajinci žádají civilizovaný svět o jediné – zavřít nebe nad naší zemí!
Ale jako odpověď – tento „civilizovaný“ svět říká stejnou frázi už po tisící – my s Putinem bojovat nechceme.
A tady se nabízí otázka – pánové Evropané, Američané a jim podobní – to máte opravdu tak krátkou paměť?

Evropa si tím skutečně nedávno (co je století z historického hlediska?) prošla. Již se pokusilo zajistit svou bezpečnost za cenu odevzdání území a životů obyvatel Československa.
V roce 1938 pak svět v tichosti daroval Hitlerovi část evropského státu a naivně věřil, že to brutalizovanému diktátorovi bude stačit.
Ale takové vítězství jen rozdmýchalo chuť k jídlu agresora a vzal to jako signál k akci.
Cena kapitulace Československa se ukázala být příliš drahá – zaplatila ji nejen Evropa, ale celý svět.
Dnes, když sledujeme, jak nově vymyšlený agresor bombarduje obytné oblasti, zdravotnické ústavy, školky na Ukrajině, Evropa opakuje stejnou chybu a prohlašuje: nejsme stranou konfliktu a nebudeme se střetávat s Moskvou.
Lidi, to myslíte vážně? Nechápeš, co se děje? Copak si neuvědomujete, že už jste v této válce?
Na Ukrajině pokračuje zabíjení civilistů ruskou armádou, a to i ze vzduchu. A v této době se z NATO ozývají výkřiky, že aliance je připravena zajistit ochranu svých členů.
Že jo? Dnes říkáte, že nechcete střet s Ruskem. Ale zároveň dokonale chápete, že další budou pobaltské státy, Polsko atd. Pak se podívejte na mapu.
Nechcete se chránit tím, že budete pomáhat Ukrajině, což znamená, že zítra se budete muset bránit bojem na území NATO.
Washington a Brusel dnes argumentují, že uzavření nebe nad Ukrajinou povede k přímé konfrontaci s Putinem. Chápete význam tohoto?
Ukrajinský lid žádá – zavři naše nebe, nad naší zemí. Není třeba za nás bojovat, uděláme to sami, jen zavři naše nebe.
A v reakci Západ otevřeně odpovídá, že se Putina bojí. To znamená, že kremelský trpaslík směl drze napadnout Ukrajinu a dělat si tam, co chce. A Západ to spolkl. A žije jedinou myšlenkou – nesrazit se s Putinem.
Jen k této srážce již došlo. Ale pokud dnes uzavřením nebe nad Ukrajinou zachráníte životy ukrajinských občanů, a tím zajistíte svou bezpečnost, pak zítra budete muset obětovat lidi ze zemí aliance. Chceš to?

  Přesné údery od Ukrajiny: Nové vymezení obrany tváří v tvář ruské agresi

Bojíte se ruského jaderného potenciálu? Právě s nimi vás jejich polohloupý prezident vydírá. A vy cynicky pustíte oči a ujišťujete se, že jste připraveni zajistit bezpečnost zemí NATO. Blufovat.
Po Ukrajině, carte blanche, za jejíž zničení jste vlastně dali Kremlu, svým odmítnutím zavřít nebe, budou pobaltské státy. Putin okamžitě začne bombardovat jejich hlavní města.
Odpoví kolektivní Západ? Co myslíte, jaký argument bude mít šílený KGBista? Přesně tak – jaderné tlačítko. Ten, stejně jako s Ukrajinou, řekne pánům z Washingtonu a Bruselu – nedělejte špatné kroky, jinak – poletí rakety.
Jak zareaguje kolektivní Západ? Budete muset mlčet. Proč? Abychom nevstoupili do otevřené konfrontace s Putinem.
A pokud si myslíte, že smlouva NATO zaručuje bezpečnost všech jejích členů, nenechte se mýlit.
Argument? Prosím – Ukrajina má záruky bezpečnosti své nezávislosti na předních světových mocnostech. Kyjev na počátku 90. let minulého století dobrovolně opustil třetí největší světový arzenál jaderných zbraní.
A jako potvrzení bezpečnosti podepsaly přední jaderné mocnosti budapešťské memorandum, zaručující imunitu Ukrajině.
No a co? Dnes Ruská federace zrádně napadá Ukrajinu. Kde jsou záruky Západu? Ano, sankce a dodávky zbraní, to je určitě výrazná podpora. Ale co bude dál. Zastaví to Putina?
To mu dodává důvěru v beztrestnost. Západ naopak hledá příležitosti, jak ospravedlnit svou neochotu zavřít ukrajinské nebe.
Zarovnání je jednoduché – Putin napadl Ukrajinu. To je norma podle Ameriky, NATO a EU. Jak jinak si vysvětlit jejich chování?
Nyní, pokud nebudou bojovat, ale jednoduše se pokusí vytvořit bezpilotní zónu nad Ukrajinou, je to nepřijatelné. Takže Západ považuje Ukrajinu za zónu vlivu Moskvy? Takže v tom případě o tom říkáte přímo.
A výmluvy ve stylu přímého střetu s Ruskou federací nefungují. A opět se Kreml nezastaví u Ukrajiny.
Mlčení Západu je výzvou pro Putina, aby šel dál. A dále, NATO bude nečinné. No, má cenu riskovat blaho celého bloku, například kvůli bezpečnosti Litvy? Nebo Slovinsko? Slovensko?

  Setkání v rámci G20. Putin vs Zelenskij.

Argument? Ano, prosím – nechceme střet s Ruskou federací. Amerika obecně, vzpomeňte si na Trumpa – pamatuji si, že považoval NATO za přežitek minulosti a nechtěl se na něm podílet. A věřte, že si budou pamatovat.
Obecně platí, že v EU jsou jen vynikající stratégové – Macron a Scholz. První se obává nadcházejících voleb, pravděpodobně proto každý druhý den volá Putinovi. Teď by mě jen zajímalo, co od něj chce slyšet? Už jasně vysvětlil, že bude pokračovat v bombardování Ukrajiny.
Němec také není příliš aktivní. Ano, dali souhlas s dodávkou zbraní, samozřejmě, díky. Takže, co bude dál? Nebe – kdo zavře nebe?
Biden je samozřejmě zkušenější než všichni dohromady. A zájmy Američanů samozřejmě především. Ano, a ne blízko k Ukrajině z Ameriky. Jen se věci mohou velmi rychle obrátit.
Vzhledem k tomu, že armáda orků již několikrát zaútočila na jaderná zařízení na Ukrajině, toto již není regionální úroveň. To je globální hrozba.
Putinova horda navíc demonstrativně útočí na jaderné elektrárny. Nikdo vám nezaručí, že v době, kdy čtete tento materiál, další projektil neletí do jaderného reaktoru.
co to je Na Ukrajině je Černobyl, který zná celý svět. Jak se ale ukázalo, na území ukrajinského státu jsou výkonnější stanice – například nejvýkonnější jaderná elektrárna v Evropě a šestá na světě – Záporoží.
A divoká horda RF-ii na to zaútočí. Ve skutečnosti jde o jadernou hrozbu pro svět – přinejmenším pro Evropu. Výše uvedené jasně ukazuje, že válku na Ukrajině nelze považovat za regionální konflikt.
Bláznivý kremelský schizofrenik, který si sám sebe představuje jako novopečeného císaře, děsí svět jaderným vydíráním.
Západ v této situaci prokazuje naprostou impotenci a dává Ukrajinu k roztrhání na kusy vyvržencem z Kremlu. Sankce určitě mají vliv – ale v době, kdy průměrný Rus chudne, Ukrajina platí mnohem hůř.
A Evropa, USA a NATO to mohou zastavit uzavřením nebe nad Ukrajinou. Žádají to občané Ukrajiny. Mají na to právo? Nebo Západ uznává toto území jako Putina? Tak to říkáš.
Tam, kde politici mlčí, mluví občané. Protože za činy, stejně jako nečinnost státníků, musí nakonec zaplatit obyčejní obyvatelé zemí.
Dnes Evropa a celý civilizovaný svět vystupuje na podporu Ukrajiny. A to je symbolické. Nyní musíme konkretizovat symboliku – vyzvat naše politiky ke konkrétnímu kroku ve jménu záchrany životů dnešních občanů Ukrajiny a zítra obyvatel celé Evropy – k uzavření ukrajinského nebe.
Pokud si politici nepamatují zenit 30. let – začátek 40. let minulého století, pak nastal čas, aby jim to běžní Evropané připomněli.
Evropa, pamatuj. Zavřete nebe nad Ukrajinou, zachraňte alespoň jednoho obyvatele – „kdo zachrání jeden život, zachrání celý svět“.
Pamatujte, vše má svůj čas a je důležité, aby byl jakýkoli skutek vykonán včas – jen tak skutek přinese kýžené výsledky. Každý čin musí mít své důvody a podmínky pro jeho spáchání. Bezmyšlenkovité činy spáchané mimo čas mohou jen ublížit.
„Triumf zla je nečinnost dobrého člověka.“
Evropo, pamatuj!

  Blog: Covid nás zlomil. Nejsme ve třetí světové válce, ale chováme se tak

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com