Česko pomůže Ukrajině s výrobou zbraní.

Vláda České republiky zvyšuje pomoc ukrajinskému lidu v jeho opozici vůči unáhlené invazi. K tomu Česká republika plánuje zvýšit výrobu zbraní pro Ukrajinu.

Tuto informaci poskytl náměstek ministra obrany Tomasz Kopechny, který od začátku ruské invaze koordinoval dodávky zbraní na Ukrajinu.

Zástupce vlády se zaměřil na důležitý bod – výrobu budou financovat partneři NATO.

Náměstek dále uvedl, že v první fázi bude kladen důraz na společnou modernizaci a opravy kapacit a následně na výrobu vojenské techniky.

Tomasz Kopechny poznamenal, že pro výrobu zbraní se plánuje zapojení občanů Ukrajiny do českých továren, kteří za tímto účelem přijedou do země.

„Toto není tajná informace.“ Občané Ukrajiny již pracují v českém průmyslu, včetně obranného. Na Ukrajinu jsme nezačali cestovat včera ani loni, děláme to od roku 2015. Poté jsme se pokusili reagovat na ruskou agresi posílením obranyschopnosti Ukrajiny. Hovoříme o postupném navyšování personálu ukrajinských dělníků,“ řekl Kopechny.

Zástupce ministerstva obrany také poznamenal, že „pro Ukrajince začala válka hned po Majdanu“ a Česká republika podporovala a bude podporovat ukrajinský lid i v budoucnu.

Kopechny vysvětlil, že rozhodnutí o výrobě zbraní bylo výsledkem jednání premiéra Fialy s prezidentem Zelenským z 31. října.

Návštěva šéfa české vlády v Kyjevě se stala historickou ve věci vztahů mezi oběma zeměmi.

Poprvé v historii Ukrajiny se konalo symbolické společné jednání ukrajinské a české vlády, strany podepsaly řadu důležitých dokumentů.

Orientačním momentem je, že i během pobytu delegace České republiky, která nyní dominuje EU, fašistické Rusko pokračovalo v útocích na kritickou infrastrukturu Ukrajiny. Moskva vypálila přes 50 raket na ukrajinský stát, čímž demonstrovala absolutní neúctu k demokratickým hodnotám.

Mimochodem, správnost a nezbytnost rozhodnutí české vlády o zbrojení pro Kyjev potvrzuje i ráno 16. prosince – moskevští agresoři pokračovali ve svém krvavém činu a vyslali proti Ukrajině další masivní raketový úder.

  Výbuchy v Rusku. Hrozba ze strany Ukrajiny nebo opakování starých metod Kremlu.

Rusko-fašistická vojska zaútočila raketami na Kyjev Charkov, Cherson, Záporoží, Vinnitsa, Poltava, Kirovograd, Dněpropetrovsk, Zhytomyr, Sumy a Nikolajev.

Údery, již tradiční pro ruské fašisty, byly zasazeny na objekty kritické infrastruktury Ukrajiny, obytné oblasti, jsou oběti, oběti.

Podle mluvčího velení Vzdušných sil Ozbrojených sil Ukrajiny Ignata vypálili 16. prosince ve 12:00 rusko-fašističtí vetřelci na Ukrajinu 60 raket.

Navíc je příznačné, že Kreml již neskrývá svou podstatu, nesnaží se skrývat za maskou slušnosti, přímo uznává, že má cíl – zničit Ukrajinu a proměnit ji v ruiny.

A zatímco jednotliví představitelé Evropského společenství, stále se hlásící k vedoucím pozicím, se stále snaží „zachránit tvář pro Putina“ požadováním záruk pro Moskvu, česká vláda jen dělá svou práci – pomáhá Ukrajině přiblížit mír Evropě.

A nejde jen o zbraně. Český parlament souhlasil s výcvikem ukrajinských obránců na svém území a vláda vypracovala plán finanční pomoci Ukrajině na příští roky.

Kromě toho Česká republika oficiálně uznala Rusko jako teroristickou zemi a uzavřela své hranice pro ruské turisty.

Česká republika rovněž podporuje vstup Ukrajiny do NATO, což bylo zakotveno ve společné deklaraci obou zemí, kterou 31. října v Kyjevě podepsali předseda vlády ČR Perio Fiala a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Praha také působí proti informační agresi Kremlu. Okresní soud v Kladně tak poslal dva videoblogery na 10 a 6 měsíců do vězení za veřejná prohlášení proti Ukrajincům.

Byli obviněni z trestných činů souvisejících s pomluvou národa, rasy, etnické skupiny nebo jiné skupiny osob, dále z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo omezování jejich práv a svobod.

Česká justice již dříve odsoudila řadu občanů, kteří pomáhali ruským fašistům při anexi Krymu.

Tyto skutečnosti nasvědčují tomu, že Česká republika adekvátně vnímá hrozby vycházející z Moskvy a uvědomuje si, že útokem není pouze Ukrajina.

  Putinovy ​​výmluvy: Stojí za to věřit?

A zde slova polského prezidenta Lecha Kaczynského, která pronesl před 14 lety v Tbilisi před 200 tisíci lidmi shromážděnými před gruzínským parlamentem, když gruzínská armáda odrazila útoky ruských vetřelců, vyznívají velmi objevně.

„Poprvé po dlouhé době naši sousedé ukázali tvář, kterou známe stovky let. Tito sousedé věří, že národy, které je obklopují, by je měly poslouchat. My říkáme ne! A dobře víme, že dnes je to Gruzie a zítra to bude Ukrajina, pozítří pobaltské země a později možná Polsko,“ řekl Lech Kaczynski.

K tomu, co bylo řečeno před dekádou a půl, není co dodat. Správná věc je dělat závěry. Ostatně první díl už proběhl – Ukrajina je v ohni „ruského světa“.

Kam tento nemilosrdný plamen dosáhne, záleží na každém Evropanovi. Dnes je ruská válečná mašinérie zadržována ukrajinským lidem, a to úspěšně.

Ale aby Ukrajina vyhrála, je nutné podpořit Ukrajince, kteří jsou v tuto chvíli garantem míru v Evropě.

Přemýšlejte a udělejte správnou volbu. Koneckonců, váš zítřek závisí na tom, co bude dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com