Arenberger má další problém. Byt v Praze 1 získal díky nepravdivým údajům

novinky.cz

Městská část prodala byt s tím, že Petr Arenberger nevlastní jiné nemovitosti v Praze ani ve Středočeském kraji. V té době ale Arenbergerovi patřily domy v hlavním městě i na Mělnicku.

V dubnu 2019 si Petr Arenberger koupil od městské části Praha 1 byt v Bolzanově ulici. Zaplatil za něj přes 11,5 milionu korun.

Byt o rozloze 245 metrů čtverečních měl Arenberger tou dobou už téměř čtvrt století v nájmu. V jedné části provozoval svou soukromou ordinaci a v další údajně bydlel.

Jednou z podmínek prodeje bylo zachování trvalého bydlení. Městská část Praha 1 teď zkoumá, zda byla tato podmínka splněna.

Podle informací Televize Seznam a Seznam Zpráv nicméně Arenberger žije ve vile v Praze 8.

Transakce však měla další důležitý předpoklad. Jak vyplývá z pravidel pro prodej obecních bytů v Praze, uspět mohli pouze takzvaní oprávnění nájemci – tedy lidé, kteří mimo jiné nemají pronajatý ani nevlastní jiný byt.

V dokumentu nazvaném „Záměr prodeje bytu č. 1604/7 v objektu č.p. 1604 Bolzanova 7 v souladu se Zásadami pro prodej bytů jejich oprávněným nájemcům“ se přímo uvádí, že Petr Arenberger nevlastní v Praze ani ve Středočeském kraji žádnou nemovitost.

V září 2018 dokument schválilo zastupitelstvo městské části Praha 1 a o sedm měsíců později Arenberger byt získal do osobního vlastnictví.

Jak ale prokázaly Televize Seznam a Seznam Zprávy, současný ministr zdravotnictví v té době vlastnil několik desítek nemovitostí včetně vily v pražských Kobylisích a několika domů na Mělnicku.

Tehdejší radní Prahy 1 Jan Votoček (TOP 09), který záměr prodeje navrhl, si dnes už na okolnosti prodeje nevzpomíná.

„Já nejsem schopný v tuto chvíli na to odpovědět. Prověřoval to úřad, já osobně jsem to neprověřoval, a předpokládám, že se úřad díval v té době do katastru,“ říká Votoček.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com