Vojtěch: Povinnost žáků mít roušku ve třídách v pondělí neskončí

seznamzpravy.cz

Povinnost pro žáky, mít kvůli koronaviru zakrytý nos a ústa při výuce, v pondělí neskončí. Řekl to dnes ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v České televizi (ČT). Možnost zrušení povinnosti od pondělí zmínil počátkem tohoto týdne ministr školství Robert Plaga (za ANO). Vojtěch uvedl, že s Plagou a hygieniky by měl v pondělí znovu jednat, záležet bude na vývoji epidemiologické situace.

Vojtěch dříve navrhoval, aby povinnost roušek a respirátorů i při výuce ve třídách zůstala až do konce školního roku. „V pondělí nikoliv, myslím si, že v pondělí se s panem ministrem školství uvidíme a společně s hygieniky, s paní hlavní hygieničkou (Pavlou Svrčinovou) to budeme probírat,“ odpověděl Vojtěch na otázku, zda i v pondělí budou muset žáci roušky nosit dál.

„V průběhu příštího týdne v tomto směru budeme chytřejší,“ řekl Vojtěch. Připomněl, že od počátku tohoto týdne vláda dál rozvolnila opatření proti šíření nákazy a s vyhodnocením této změny bude dobré počkat dva týdny.

Roušky by žáci podle Plagova pondělního vyjádření i po případném zmírnění pravidel asi nadále museli nosit na chodbách či v šatnách škol. Svrčinová dříve uvedla, že vláda by o odložení ochrany dýchacích cest ve školách mohla rozhodnout asi dva týdny po 24. květnu, tedy právě příští týden. Návrh k odložení roušek ve školách, alespoň pro menší děti, chtěl již dříve nadnést premiér Andrej Babiš (ANO).

Autor: ČTK

  Policie v kauze IT zakázek na ministerstvu zemědělství obvinila 2 lidi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com