Poláci umlčeli skeptiky, Lewandowski je podle Klinsmanna jako lev

eurofotbal.cz

Šťastní, že získali cenný bod na hřišti favorita, ač už jim doma přestávali pomalu věřit, byli po utkání se Španělskem fotbalisté Polska. V Seville remizovali díky gólu Roberta Lewandowského 1:1 a před závěrečným zápasem se Švédskem drží naději na postup do osmifinále mistrovství Evropy. Právě dvaatřicetiletý kanonýr sklízel chválu.

„Hráli jsme dobře. Byly tam sice nějaké chyby v obraně a útoku, ale vypadali jsme o dost lépe než proti Slovensku,“ uvedl Lewandowski. „Rozdíl byl v tom, že jsme se v prvním zápase soustředili na věci, které nefungovaly. Proti Španělům jsme ale věděli, že bude hlavní dobrá obrana a to jsme splnili. Fungovalo to,“ řekl kanonýr Bayernu Mnichov.

Lewandowski zaznamenal už 67. reprezentační gól a stal se prvním Polákem, který skóroval na třech evropských šampionátech. „On prostě ví, co se bude na hřišti dít a má čich na góly. Je jako lev, pravý lídr,“ řekl BBC německý trenér Jürgen Klinsmann.

Přínos nejlepšího fotbalisty světa podle ankety FIFA za rok 2020 ocenil i kouč polského týmu Paulo Sousa. „Na hřišti se rval, vyhrával souboje, běhal, nahrával a svou energií strhl všechny. Když máte v týmu jednoho z nejlepších hráčů na světě, má to na tým velký vliv a díky němu je mužstvo silnější i jako celek,“ uvedl Sousa.

Poláci první zápas se Slovenskem prohráli 1:2, nicméně v sobotu dokázali odrazit šestý tým světového žebříčku a bodovali s ním teprve potřetí v historii. V utkání s trojnásobnými evropskými šampiony se jim podařilo zareagovat i na nepříznivý vývoj zápasu, kdy se favorit dostal do vedení po trefě Álvara Moraty. Po Lewandowského vyrovnání Poláci přečkali pokutový kop Gerarda Morena, který trefil tyč.

„Měli jsme před sebou těžký úkol, ale nepřestali jsme věřit. I když už si někteří lidé v Polsku mysleli, že je s námi konec, ukázali jsme, že to tak není. Může se to sice zdát pozdě, ale věřím, že pro nás šampionát teprve začíná,“ prohlásil na webu UEFA obránce Kamil Glik.

  Tenisté ovládli kvalifikaci Davis Cupu v Portugalsku, rozhodl Lehečka

V závěrečném zápase skupiny E se Poláci utkají o naději na postup se Švédy, kteří se čtyřmi body vedou skupinu. V případě výhry by se na ně tým kolem Lewandowského nejen dotáhl, ale měl by i lepší vzájemný zápas.

„Proti Švédům nebudeme favority. Mají hodně dobrých hráčů a bude to velmi těžký zápas. Nicméně na ně budeme připravení a zápas proti Španělsku nám toho hodně dal,“ řekl Lewandowski. „Pokud jsme dovedli takhle hrát proti jednomu z nejlepších týmů na světě, jako je Španělsko, pak to můžeme předvést v každém zápase,“ uvedl Sousa.

Zdroj:https://www.sport.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com