Popraskaná dálnice D35 zapříčinila nehodu pěti aut, zůstane uzavřená nejméně týden. Zraněno je 10 lidí

irozhlas.cz

V důsledku vysokých teplot popraskal v sobotu povrch dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku ve směru na Lipník nad Bečvou. Na místě havarovala čtyři osobní auta a nákladní vůz, při nehodách utrpělo deset lidí lehčí zranění. Záchranáři zraněné ošetřili a některé převezli do nemocnice, vyplývá z informací policie a hasičů. Dálnice D35 zůstane v místě zavřená nejméně týden, řidiče čeká objížďka.

Zavřený je od sobotního odpoledne úsek dálnice mezi 283. a 290. kilometrem ve směru na Ostravu, kde praskl betonový povrch komunikace. Vpodvečer byla dálnice v těchto místech kvůli zvlněnému povrchu uzavřena také ve směru na Olomouc.

„Dálnice je tedy v daném úseku zcela uzavřena oběma směry. Policisté dopravu odklánějí,“ řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

„V pravém jízdním pruhu jel kamion a před ním byl zvlněný úsek dálnice. Vozidla zde zastavovala. Kamion zastavil a taktéž v levém jízdním pruhu zastavila tři osobní vozidla, ale čtvrté vozidlo jedoucí stejným směrem nezastavilo a narazilo do kolony stojících vozidel, čímž došlo k řetězové nehodě. Zraněné osoby byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ uvedl Hejtman.

Záchranářům na místě pomáhali hasiči. „Celkově v péči zdravotnické záchranné služby skončilo deset osob,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Zapomeňte na soběstačnost, Dukovany jsou nesmysl, říká teplárník Nejdl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com