Kvůli bouřím stojí nyní 14 železničních tratí, na D2 vyrazily týmy ŘSD

idnes.cz

Kvůli bouřím nyní stojí 14 železničních tratí. Nejdůležitější přenosové soustavy se počasí nedotklo, na dálnici D2 vyrazil pohotovostní tým Ředitelství silnic a dálnic, řekl ČTK vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) k živelnímu neštěstí, které dnes večer zasáhlo Moravu.

„Všechny pohotovostní týmy z oblastní správy Brno se přemisťují, zjišťují rozsah škod a začínají všechno odklízet,“ uvedl Havlíček k situaci na železnici. O škodách ho průběžně informují šéfové dopravy, ale také energetické přenosové soustavy a společnosti ČEZ. „Ohledně přenosové soustavy probíhá komunikace mezi Českou republikou a Slovenskem. Naštěstí té úplně nejhlavnější přenosové soustavy se to nedotklo,“ uvedl s tím, že na sčítání škod je moc brzo. Za nejdůležitější nyní považuje, aby se zprovoznily všechny tratě.

Na Hodonínsko, kde několik obcí zasáhlo tornádo, míří podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) všechny jednotky integrovaného záchranného systému včetně záchranných útvarů a USAR týmů, které vyhledávají lidi pod sutinami. Premiér Andrej Babiš (ANO) na twitteru uvedl, že se nemůže kvůli počasí vrátit z Bruselu do ČR. O pomoc postiženým oblastem požádal vicepremiérku Alenu Schillerovou (za ANO)

Autor: ČTK

  Babiš mladší zakázal své bývalé lékařce Protopopové mluvit s médii. Důvod nevysvětlil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com