Rusko hlásí nové maximum. Za den tam zemřelo 669 lidí s covidem, nejvíc od začátku pandemie

novojicinsky.denik.cz

Rusko zaznamenalo dalších 669 úmrtí v souvislosti s covidem-19 za poslední den. To je nejvyšší denní přírůstek zemřelých od začátku pandemie, uvedly ve středu tiskové agentury s odvoláním na federální operativní štáb. Předchozí denní maximum úřad oznámil o den dříve – v úterý informoval o 652 zemřelých.

Operativní štáb ve středu zároveň oznámil 21 042 nových potvrzených případů nákazy za posledních 24 hodin. Denní přírůstky osob nakažených koronavirem SARS-CoV-2 se dál drží nad 20 tisíc, v úterý operativní štáb oznámil 20 616 infikovaných za uplynulý den.

Celkem se tak v zemi s přibližně 146 miliony obyvatel dosud infikovalo více než 5,5 milionu lidí. Zemřelo podle operativního štábu 135 214 osob, které se koronavirem nakazily. Ruský statistický úřad, jenž do svých statistik zahrnuje i lidi, u nichž se koronavirus prokázal až posmrtně, ke konci letošního dubna evidoval na 270 tisíc úmrtí spojených s covidem-19.

Uzdravilo se dosud přes pět milionů Rusů, podotkla ve středu agentura TASS.

Epidemická situace se v zemi v poslední době zhoršila, úřady vyšší přírůstky nakažených přičítají šíření nakažlivější mutace delta. Podle tiskových agentur se očekává, že pandemie covidu-19 a boj s ní bude jedním z hlavní témat středeční tradiční živě přenášené debaty prezidenta Vladimira Putina s občany země.

Zdroj: https://www.lidovky.cz

  Rusové se mstí. Uštědřili Česku diplomatickou facku. Ale slabší, než se čekalo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com