Ničivé záplavy mají v Německu nejméně 133 obětí. Nejpostiženější okresy hlásí i stovky zraněných

seznamzpravy.cz

Rozsáhlé záplavy si na západě Německa vyžádaly nejméně 133 lidských životů. Informovala o tom německá média. Policie v Koblenci už v dříve oznámila, že v souvislosti se čtvrtečními záplavami registruje k sobotnímu ránu nejméně 90 mrtvých – jedná se o oběti v okrese Ahrweiler, který paří k nejpostiženějším záplavami v západním Německu. Počet raněných se vyšplhal nad 600, uvedla agentura DPA.

Panují obavy, že během dne počet obětí ještě vzroste. Záchranáři totiž stále neprohledali všechna místa a domy zasažené záplavovou vlnou. I po dvou dnech záchranných akcí se mnoho lidí pohřešuje. V některých oblastech navíc nefungují telefony. V údolí řeky Ahr, kde se nachází i zmíněný okres, je navíc stále mnoho silnic nesjízdných.

V pátek spolková země Porýní-Falc, kde okres Ahrweiler leží, hlásila 63 obětí. Dalších 43 mrtvých registrovalo sousední Severní Porýní-Vestfálsko a dvě úmrtí ze středy hlásilo i Sársko. Oblasti postižené přírodní katastrofou v sobotu navštíví německý prezident Frank-Walter Steinmeier.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Desítky poutníků v Izraeli zemřely při tlačenici po pádu tribuny na poutním místě. Zraněno je na sto lidí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com