Japonsko usiluje o globální regulaci kryptoměn. Mohou ohrozit finanční systém

Japonsko bude podle tamějších úředníků usilovat o globální regulaci kryptoměn. Vláda této asijské země má z digitálních měn stále větší strach. Soukromé peníze by totiž mohly značně ohrozit současný finanční systém. Informovala o tom agentura Reuters.

Tokio má na celosvětovou regulaci virtuálních měn vyvíjet větší diplomatický tlak. Chce, aby se pro soukromé digitální měny stanovila přísná pravidla, a to napříč celým světem. „Japonsko už nemůže na kryptoměny jen tak koukat. Jejich vývoj je příliš rychlý,“ uvedl pro agenturu Reuters jeden z japonských úředníků, který nechtěl být kvůli citlivým informacím jmenován.

Během minulého týdne vzniklo kvůli větší chystané regulaci mezi japonskými státními orgány i nové oddělení, které má kryptoměny regulovat. Japonské ministerstvo financí pak zvažuje, že zvýší počet svých zaměstnanců a posílí nad digitálními měnami svůj dohled. Přísnější pravidla se mají týkat zejména stablecoinů, tedy digitálních měn, které jsou vázány na reálná aktiva. Tyto měny si totiž na rozdíl od většiny kryptoměn udržují stabilní hodnotu.

K soukromým kryptoměnám proto hledá alternativu i japonská centrální banka. Ta bude usilovat o zavedení digitálního japonského jenu, který by podle japonských centrálních bankéřů mohl být oproti klasickým soukromým kryptoměnám mnohem bezpečnější.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

  Stát chce zkoumat původ ruských peněz, které přitekly na účty českých bank

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com