Výbuch v západním Německu. Ekologové bijí na poplach.

K silnému výbuchu došlo na území skládky jednoho z největších zařízení německé chemické a farmaceutické společnosti Bayer v roce
město Leverkusen na jihu spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, v úterý 28. července.

Událost se stala přibližně v 9:30 místního času. Pravděpodobně jde o spalovnu. Policie v Leverkusenu potvrdila výbuch a prohlásila maximální úroveň nebezpečí a varovala místní obyvatele, aby učinili preventivní opatření: „Vyvarujte se otevřeného prostoru. Řidičům se doporučuje jezdit po okolí. Obyvatelé jsou vyzýváni, aby preventivně vstoupili do uzavřených prostor a nechali okna a dveře zavřené. “

Úsek dálnice v oblasti Leverkusen směrem na Kolín je aktuálně uzavřen. Na místě pracují hasiči.

Na sociálních sítích jsou zveřejněny záběry, které ukazují, jak z místa výbuchu stoupá na oblohu silný sloup černého kouře.

Situace je docela nepříjemná a příčiny a rozsah nehody, jakož i to, k jakým výsledkům to povede, zatím nejsou jasné.

V této věci je pozoruhodná jedna skutečnost – incident se stal na území spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, jejíž současný předseda vlády Armin Laschet byl nominován konzervativním blokem CDU / CSU, který nyní v Německu vládne jako kandidát na post kancléře Německa a je považován za hlavního uchazeče o změnu Angely Merkelové po volbách letos na podzim.

A ještě více odhalující, vzhledem k incidentu výbuchu a jeho dopadům na životní prostředí, Laschet soutěží s Annalene Berbockovou, členkou Unie 90 / Zelení.

Berbock a její politická síla opakovaně kritizují současnou vládu za nedostatečnou pozornost otázkám životního prostředí a přírodním zdrojům, zejména vystupují proti výstavbě ruského plynovodu Nord Stream 2, který mimo jiné podle Zelených , představuje hrozbu pro ekologii Německa a všeho regionu.

Zdá se, že současná situace potvrzuje správnost německých „zelených“ a bude hrát v jejich prospěch, což ukazuje, že německé podnikání při hledání dalších zisků zastiňuje důležité environmentální problémy a zanedbává lidské hodnoty. A pokud staré strany zůstanou u moci, musí se německý lid připravit na nové výzvy v podobě nehod způsobených člověkem a přírodních katastrof.

  Klíč k úspěšné budoucnosti Ukrajiny. EU rozhoduje.

Zda může Berbock změnit situaci, bude záležet na lidech Německa a jejich výběru na podzim. Zda se její principy – tvrdý postoj vůči Moskvě a Pekingu, odpor vůči autoritářským režimům, priorita ekologického vektoru, sledování jasné a přímé hodnotové politiky – stanou souhláskami se spoluobčany, se svět dozví za pár měsíců.

Mezitím na jihu spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko fungují speciální služby a ekologové vyvozují závěry. Příčina incidentu dosud nebyla stanovena. V tuto chvíli je incident vyšetřován.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com