Vojtěch: Mrzí mě, že mnoho lidí na zahájení festivalu nemělo respirátory

seznamzpravy.cz

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes vyjádřil lítost nad tím, že většina lidí neměla při zahajovacím promítání karlovarského filmového festivalu ve Velkém sále hotelu Thermal respirátor. On s manželkou ho podle svých slov měl. Incidentem by se měla zabývat krajská hygienická stanice, řekl novinářům.

Na absenci ochrany dýchacích cest u hostů úvodního ceremoniálu upozornil na twitteru epidemiolog Rastislav Maďar i některá média. Podle Vojtěcha skutečně mnoho lidí ochranu dýchacích cest nemělo. „Na jednu stranu je to ale na odpovědnosti každého, jak k tomu přistoupí,“ uvedl.

„Možná u té první zahajovací projekce to nebylo úplně ideální, ale pak jsem se účastnil standardních filmových projekcí, byl jsem asi na dvou nebo na třech filmech, a musím říci, že prakticky všichni měli nasazený respirátor v průběhu představení,“ řekl Vojtěch.

Organizátoři festivalu dnes uvedli, že hosty a návštěvníky před zahajovacím večerem i během něj upozorňovali na podmínku používání respirátorů či nanoroušek hostesky a tištěné informace. Prostředky na ochranu dýchacích cest byly v předsálí k dispozici.

„Vzniklá situace nás mrzí, protože jsme ve spolupráci s odborníky a Krajskou hygienickou stanicí Karlovy Vary připravili rozsáhlý systém bezpečnostních opatření a jeho součástí byla i informační kampaň týkající se podmínek návštěvy festivalových představení, uvedli organizátoři.

Pořadatelé festivalu podle Vojtěcha dostatečně dbají na dodržování opatření. „Jsem tu třetí den, účastnil jsem se i filmových projekcí a musím říci, že organizace je velmi dobrá,“ uvedl Vojtěch. Oceňuje také pravidlo nošení pásek, které dokládají bezinfekčnost. Návštěvník musí doložit potvrzení o negativním testu, prodělání nemoci nebo ukončeném očkování. Kontrolu pásek a dodržování dalších opatření bude zajišťovat stovka pracovníků festivalu.

Autor: ČTK

  Fiala: Česko má nasmlouváno 180.000 granátů pro Ukrajinu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com