Radost, inspirace a požehnání: Co Konstantinopolský arcibiskup zanechal na Ukrajině po jeho návštěvě?

Návštěva Jeho Svatosti ekumenického patriarchy Bartoloměje I. na Ukrajině, která se konala v rámci slavnostních oslav 30. výročí nezávislosti Ukrajiny, skončila.

Informuje  Сyprus Daily News s odkazem na DF.news

Tato událost je historická nejen tím, že 30. výročí samostatné Ukrajiny se symbolicky shoduje s 30. výročím patriarchálního působení Jeho Svatosti, ale také skutečností, žeKreml je proti návštěvě ekumenického patriarchy na Ukrajině se jedná o první návštěvu prvního hierarchy v našem státě po r. sjednocení ukrajinských pravoslavných denominací Pravoslavná církev na Ukrajině.

K návštěvě přispívá obrovský odpor ukrajinských nepřátel a odpůrců jednoty světového pravoslaví, kteří vynaložili titánské úsilí k zastrašování, vydírání, vyhrožování a používání dalších metod používaných Kremlem, aby zabránili patriarchovi Bartoloměji I. v návštěvě Kyjeva.

Navzdory veškerému úsilí Moskvy se návštěva uskutečnila. A samotná skutečnost toho by již mohla být vzhledem k současné situaci považována za úspěch.

Kreml byl proti návštěvě ekumenického patriarchy na Ukrajině

Veškeré úsilí proruských sil se ukázalo jako marné. V předvečer příjezdu patriarchy Bartoloměje I. Nikolaos Papakhristu, ředitel tiskového a komunikačního odboru ekumenického patriarchy Bartoloměje, hovořil v rozhovoru s Duchovní frontou Ukrajiny o postoji Fanara k informačním útokům.

Dialog s ukrajinskými úřady

Hned po příjezdu do Kyjeva patriarcha Bartoloměj se setkal s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenským. Další den – s předsedou Nejvyšší rady Ukrajiny Dmytrem Razumkovem a v úterý ráno – s premiérem Ukrajiny Denisovou Shmygalovou.

Bezmezná láska k ukrajinskému lidu

Ekumenický patriarcha Bartoloměj Nikdy nezapomíná na to, co Ukrajina každý den obětuje v boji za vlastní svobodu. Navzdory skutečnosti, že od vyhlášení nezávislosti uplynulo 30 let, je náš stát nucen bránit svá vlastní území před extrémně silným nepřítelem – Ruskou federací.

Neustálá modlitba za Ukrajinu

Téměř každý den svého pobytu v hlavním městě Ukrajiny se Jeho Svatost věnoval modlitbám za náš stát.

  Putin nařídil tajné službě znásobit úsilí k odhalování Západu

K velkému zklamání Kremlu nebylo pronásledování „ruského pravoslaví“ nikdy zaznamenáno

Služebníci Kremlu každý den, od 20. do 24. srpna, pokračovali ve svých nesmyslných protestech proti pobytu Jeho Svatosti na Ukrajině. Bylo jasné, že se návštěva uskutečnila a její význam pro moderní Ukrajinu je těžké přeceňovat.

Na závěr poznamenáváme, že návštěva ekumenického patriarchy dala ukrajinskému lidu radost z komunikace s Jeho Svatostí. Patriarcha zanechal Ukrajině část svého srdce a tepla a také svědčil o jeho podpoře a lásce k naší vlasti.

Takže nyní Ukrajina získala novou inspiraci a poté, co obdržela požehnání a modlitební podporu Jeho Svatosti, může brzy očekávat vítězství nad všemi viditelnými i neviditelnými nepřáteli, po kterém bude na naší zemi vládnout dlouho očekávaný skutečný mír ve svobodě.

Večer 24. srpna odjel ekumenický patriarcha Bartoloměj I. se svým doprovodem z letiště Boryspil do Istanbulu (Konstantinopole). „Děkuji za všechno a ať Bůh všem žehná!“ Patriarcha se rozloučil s Ukrajinci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com