Zemřel ruský ministr pro mimořádné situace. Snažil se zachránit kameramana filmového štábu

irozhlas.cz

Ruský ministr pro mimořádné situace Jevgenij Ziničev zahynul v Arktidě při meziresortních cvičeních. Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na středeční sdělení Ziničevova úřadu. Podle úřadů zemřel Ziničev, kterému bylo 55 let, při záchraně lidského života. Ziničev byl bývalý dlouholetý bodyguard ruského prezidenta Vladimira Putina a jeden z lidí, které si s sebou přivedl z Petrohradu.

Ministr pro mimořádné situace Ziničev zahynul podle zprávy úřadu „při výkonu služby, když v Norilsku při meziresortním cvičení na ochranu arktické zóny před mimořádnými událostmi zachránil život člověka“. Bližší podrobnosti týkající se této události ministerstvo zatím nezveřejnilo.

Ruský list RBK na sociální síti Telegram s odvoláním na neupřesněný zdroj napsal, že Ziničev zahynul při „resortním natáčení“, když se snažil zachytit člena filmového štábu, který uklouzl na okraji útesu. O život prý ale přišli oba dva.

Šéfredaktorka televize RT Margarita Simonjanová na svém účtu v síti Telegram napsala, že kameraman filmového štábu spadl do vody z římsy, na níž stál. Ministr ve snaze zachránit ho pro něj skočil, ale narazil při tom na kámen.

List Kommersant připomněl, že ministerstvo dříve uvedlo, že pětapadesátiletý Ziničev v rámci pracovní cesty do Krasnojarského kraje prověřoval stavbu budovy nového hasičského depa v Norilsku a navštívil Dudinský arktický pátrací a záchranný útvar.

Norilsk leží za severním polárním kruhem na severu Krasnojarského kraje, který se rozkládá od jihu až na sever Sibiře.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Chytré telefony, cigarety i konzole. V uzavřeném čínském městě Si-an mění lidé věci za potraviny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com