Zloději přitvrzují, pustila se ČSSD do ODS kvůli plánu prodat poštu i dráhy

idnes.cz

Před rozkradením České pošty a Českých drah varuje ve svém předvolebním videu „hustá dvojka“ ČSSD, jak si říkají ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a její poradce Matěj Stropnický. Pustili se ostře do ODS. „Zloději přitvrzují,“ říká doslova Stropnický, který je za Maláčovou na druhém místě pražské volební kandidátky ČSSD.

„Zloději přitvrzují. Minulý týden řekl první místopředseda ODS Zbyněk Stanjura, že by jeho koalice po kouskách klidně prodala České dráhy a Českou poštu,“ říká ve videu Stropnický.

„Takže, pane Stanjuro, my vám chceme říct, že sociální demokracie nikdy nepřipustí rozkradení, tedy pardon privatizaci, jak vy tomu říkáte, ani Českých drah, ani České pošty,“ doplňuje ho Maláčová.

„Sociální demokracie rozkradení, pardon prodej Českých drah, nikdy nedovolí,“ přizvukuje ji Stropnický s tím, že tam, kde byl privatizován národní železniční dopravce, vedlo to k rušení spojů a zdražování.

„Stejné je to u České pošty. Její privatizace by znamenala zavření stovek poboček. A kde si pak důchodci vyzvednou důchod? Kde si zaplatí složenky? Proto sociální demokracie nikdy nepřipustí rozkradení, tedy pardon privatizaci České pošty,“ prohlásila Maláčová.

Stanjura, který je nejen šéf poslaneckého klubu ODS a stranická dvojka, je ale i kandidátem ODS na příštího ministra financí, o plánu na privatizaci České pošty i Českých drah hovořil na konci srpna v rozhovoru pro E15.

„Česká pošta by mohla být akciová společnost kótovaná na burze a nějaké procento by se mohlo prodat. Stát by si tam nechal většinu. Je to i model, který bych preferoval u Českých drah,“ řekl Stanjura

Zdroj: https://www.idnes.cz

  Rodná čísla v občanských průkazech zřejmě zůstanou, schválila to Sněmovna

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com