Laskavost SSSR, kterou si nikdo nepamatuje. Šílenství v Kremlu sílí. Co odpoví Evropa?

Bývalý prezident Ruské federace Medveděv (přesněji řečeno, kdo tlumil a legitimizoval Putinovy ​​prezidentské podmínky – legální i nezákonné) učinil podivné prohlášení o roli SSSR – zmizel z mapy světa před 30 lety (což značně narušilo současný prezident Ruské federace), a to neocenitelná, a co je nejdůležitější – neocenitelná pomoc, kterou poskytl zemím bývalého socialistického tábora.

Medveděv tedy řekl, že Sovětský svaz kdysi hodně pomohl zemím – účastníkům Varšavské smlouvy a Radě pro vzájemnou hospodářskou pomoc (RVHP).

„Tak co, teď si někdo pamatuje tuto laskavost, pamatuje si některé investice, které byly tehdy provedeny, dluhy, které byly kdysi vytvořeny a za které naše země zaplatila mnoho nákladů východní Evropy a dalších zemí?“ Nikdo si to nikdy nebude pamatovat, nikdy za to nebude děkovat, “řekl Medveděv.

Současně také zaznamenal své „obavy“ o Američany s tím, že Washington by mohl čelit stejnému, pokud by v určitém okamžiku americký vliv oslabil.

„Pokud Spojené státy v určitém okamžiku nejsou schopny poskytnout finanční, ekonomickou nebo vojenskou pomoc evropským státům nebo některým dalším státům, jejich vliv také oslabí do té míry, že v určitém okamžiku vliv Ruska zeslábne a nikdo poděkuje za to Spojeným státům. co dříve dělali, “řekl Medveděv.

A přirozeně v tomto duchu ruský vůdce také zmínil sousedy na kontinentu a zdůraznil, že „Rusko a evropské země zůstávají sousedními zeměmi, proto je velmi důležité udržovat normální obchodní a ekonomické vazby“.

Takto, jednoduše a jasně, čistě moskevská pozice – předstírat, že se nic neděje, jsme se zbraněmi pro vás a na tancích a vy – pamatujte, že jsme sousedé.

A ještě jedna poznámka od Medveděva: „v politice jsou pragmatické zájmy vždy důležité, aktuální sladění je vždy důležité“. Německá kancléřka Angela Merkelová si podle něj vždy dokázala udržet přiměřenou rovnováhu ve vztazích mezi zeměmi.

  Rusko nabízí miliony dávek vakcíny “Sputnik V” různým zemím a není ve spěchu očkuje své lidí

Pokud však v roce 2008 „po událostech v Jižní Osetii (jak Medveděv, který byl tehdy prezidentem Ruské federace, nazývá invazi ruské armády do gruzínského státu – Rusko rozpoutalo válku proti Gruzii), byl nalezen kompromis, a zdrženlivá pozice největších evropských zemí – Francie, Německa, Itálie a některých dalších – sloužila jako základ skutečnosti, že se vztahy mezi Ruskou federací a EU nezhoršily (tehdy Evropa i Spojené státy ve skutečnosti zavřel oči před gruzínskými událostmi, které následně daly signál Putinovi, aby jednal dále), poté v roce 2014, když byl v roce V důsledku společné evropské politiky a politiky NATO velké evropské státy nedokázaly obhájit svůj názor na pohled, a v některých případech to možná bylo také jejich osobní postavení. To vedlo k tomu, že jsme se výrazně rozcházeli, “uzavřel místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace.

Jak je vidět z toho, co řekl současný místopředseda Rady bezpečnosti RF, v rétorice Kremlu, ani v jeho činech se nemění absolutně nic – stejné lži, manipulace a provokace. Jako před dvaceti, padesáti a sto lety.

Hlavní věc je, že to, co řekl ruský státník, by mělo být v Evropě správně vnímáno, to, co si (podle Medveděva) nic nepamatuje.

Pouze když hovoří o „pomoci“, exprezident Ruské federace zapomíná zmínit jednu drobnou nuanci – SSSR „pomohl“ ne někomu, ale jemu samotnému. A tato pomoc spočívala v udržení okupace východní Evropy.

Samotné organizace, které si Medveděv pamatoval (CMEA – Rada pro vzájemnou ekonomickou pomoc a OVD – Organizace Varšavské smlouvy), byly vytvořeny za účelem udržení východoevropských států v okupačním táboře zvaném socialistický. A pokud RVHP, alespoň formálně, měla ekonomickou složku, pak OVD mělo čistě silový, militaristický charakter.

Moskva měla jeden cíl – udržet východ Evropy pod svou kontrolou a ohrožovat Západ. A přestože formálně každá země, která je smluvní stranou obou smluv, tam vstoupila dobrovolně a měla (opět formálně) právo volného výstupu, v praxi bylo všechno úplně jiné.

  Česká republika vyšle dalších 70 zaměstnanců ruského velvyslanectví, diplomatická situace je na pokraji katastrofy

Ve skutečnosti jakýkoli pokus národů socialistického tábora deklarovat svou touhu po svobodné existenci byl Kremlem okamžitě potlačen. Moskva chápala a podporovala právo národa na sebeurčení a svobodu národů.

Kreml demonstroval příklad takové podpory demokratických aspirací národů Evropy v roce 1956 v Maďarsku a v roce 1968 v Československu. Budapešť a Praha pamatují ruské tanky v ulicích svých měst.

Pamatuje si „laskavost“ a „přátelství“ Moskvy a německý lid, kterému Kreml „udělil“ Berlínskou zeď, rozdělující zemi, město – samotné srdce Německa na polovinu a trhající lidi na kusy.

Téměř tři desetiletí tento symbol kremelské „laskavosti“ rozdělil Němce na „východní“ a „západní“, symbolizující úspěchy socialistického systému.

Toto není úplný seznam dobrých skutků, které by Kreml chtěl vymazat z paměti Evropanů a někteří zapomněli a stále zapomínají.

Medveděvovo prohlášení bylo poměrně intenzivně diskutováno na internetu. Převážná část komentářů byla ironická, ale ze žertu a ironie musíte myslet na jednu malou nuanci.

Vždy je třeba mít na paměti, že Moskva nikdy nedělá nic jen tak a takové plnění (a tato informace není nic jiného než plnění – vědomý a promyšlený krok) se provádí se specifickým účelem.

Je docela možné, že slova místopředsedy Rady bezpečnosti Ruské federace, že „nikdo si nepamatuje a neváží“ ruských činů (zejména ohledně dluhů některých zemí), mohou mít pokračování.

Je možné, že v blízké budoucnosti bude Kreml požadovat v té či oné formě splacení dluhů po svých „dlužnících“, a pak Evropa nebude mít čas na vtipy. Ti, kteří stále nechápou, co je to Kreml a vše, co s ním souvisí, v blízké budoucnosti, mohou získat vážný důvod k zamyšlení, dostačující k porozumění a porozumění.

Evropa má dlouhou historii a moudrý národ. Stačí nahlédnout do minulosti, pochopit současnost a získat odpověď – co se stane v budoucnosti. Přečtěte si příběh, zapamatujte si ho a vyvodte správné závěry.

  Jednání s Putinem – opakování „Mnichovské smlouvy“ s Hitlerem: Evropa by neměla udělat fatální chybu a dopřát agresorovi

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com