Bezpráví jako způsob, jak si udržet moc. Kreml uspořádal další „volby“. Rusko počítá ztráty

ct24.ceskatelevize.cz/

Po tři dny žila Ruská federace v podmínkách hlasování. Rusové zvolili parlament země. Když si vybrali, šli jsme do volebních místností, vzali jsme volební lístky a spustili je do uren.

Někdo věřil, že jeho hlas je důležitý, někdo pochyboval a někdo upřímně chápal, že „o všem se v Kremlu rozhoduje a počítá už dlouho“.

Výsledky vyhlášené Ústřední volební komisí potvrzují její postoj – strana moci, Jednotné Rusko, dostává v dolní komoře parlamentu ústavní většinu, což znamená, že si Kreml může i nadále dělat, co chce. budoucnost, a to jak v zemi, tak na mezinárodní scéně.

A skutečnost, že samotní Rusové a zástupci jiných zemí (mimochodem, poprvé za téměř tři desetiletí nebyla OBSE přítomna ve volbách v Ruské federaci), zaznamenala masivní porušování, v žádném případě neostýchala Moskvu, nikdy však v rozpacích.

Porušení byla ve skutečnosti neuvěřitelného rozsahu: od obvyklých „nádivek“ a „kolotočů“, které jsou neustále zkoušeny úřady Ruské federace a které se již staly běžnými Rusy známými, až po zahrnutí celých „nových“ volební oblasti “.

Takže k již obvykle považovanému za „svůj“ anektovaný ukrajinský Krym vyhlásil Kreml „své“ a okupovaná území východní Ukrajiny, takzvané DPR a LPR, k obyvatelstvu, které Moskva aktivně distribuuje (a pokračuje distribuovat) pasy ruských občanů.

Nespokojenost s průběhem a výsledky „voleb“ vyjádřili poražení i někteří účastníci parlamentu. Byli jednotní v jedné věci – úřady využily veškerou moc státního aparátu, aby dosáhly svého vítězství.

A v podmínkách téměř úplné absence kontroly, kvůli odmítnutí oficiálních delegací OBSE (byli tam jen „kapesní“ kremelští „pozorovatelé“), úřadům v tom nic nebránilo. Ale podle vůdce Svazu pravých sil Gozmana:

„Nebýt pozorovatelů, krádež hlasů by byla díky nim ještě větší – ale proti státnímu aparátu byli bezmocní.“

Vzhledem k tomu, kdo se dostal do parlamentu, politologové správně poznamenali: „Byla to volba mezi chekisty a komunisty.“ Na tváři – právní chaos, absolutní právní nihilismus, porušení všech možných i nemožných mezinárodních pravidel. To ale Moskvu nikdy nezastavilo.

  Česká republika uvalila sankce na ruský státní podnik spravující nemovitosti v cizině. Obchodní aktivity této společnosti jsou od nynějška nezákonné.

Reakcí civilizovaného světa bylo neuznání minulých voleb v Ruské federaci. Spojené státy, Evropská unie a jednotlivé evropské země tedy uznaly proces „projevu vůle“ v Ruské federaci za nedemokratický a odsoudily ho.

Vysoký představitel EU Josep Borrell, vystupující jménem celé Evropské unie, uvedl, že Evropská unie neuznává a nikdy nebude uznávat nezákonnou anexi Krymu a města Sevastopolu, a proto neuznává takzvané volby konané v okupovaný Krymský poloostrov.

A rozhodnutí Moskvy zapojit do voleb obyvatele ORDLO (dočasně nekontrolovaného Ukrajinou na východě země) je v rozporu s minskými dohodami a přidává se k volebnímu procesu nelegitimně, čímž se stává naprosto nezákonným.

Kromě toho byl na opoziční politiky, veřejné organizace, novináře a média vyvíjen tlak, což obecně svědčí o „volbě bez volby“ v Ruské federaci.

Podobná prohlášení učinili zástupci dalších zemí světa, včetně Polska, Rumunska, Turecka, Francie, Velké Británie, USA, deklarovali porušení před i během hlasování a nemožnost uznat výsledky těchto tzv. volby“.

V Rusku proběhly „volby“. Bez ohledu na to, jak moc je civilizovaný svět uznává (nebo neuznává), Ruská federace však získala „nový“ parlament – podle starých pravidel hry. A hlavní pravidlo je, že Kreml má vždy pravdu.

Parlament, který slouží úřadům, a vlastně kdysi jeden z bývalých vůdců SSSR, nazýval poslance „služebníky lidu“. V zásadě se od té doby nic nezměnilo, „služebníci“ zůstali, pouze jsou to lidé, které Kreml proměnil ve své podřízené slabé vůle, kteří mají právo přijít jen tam, kde uvedou ve stanovený den „hlasování“ “a vložte je do příbalového letáku. Zde role „voličů“ končí a přestává být pro úřady zajímavá.

Toto je „ruský svět“, který Moskva přináší svým sousedům, přináší ji do Evropy a snaží se ji ponořit do temnoty bezpráví. A pokud pomineme takové akce ruské vlády, která bezostyšně a cynicky ukazuje celému světu svou beztrestnost generovanou beztrestností, pak zítra takové volby uspořádá Kreml nejen v Moskvě, Petrohradě nebo Čeljabinsku, ale možná i ve Varšavě, Budapešť nebo Paříž.

  Plynovod. Energetická bezpečnost Evropy nebo jablko sváru ve světě.

Probuď Evropu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com