Rusko zastavuje svobodu. Moskva se rozhodla zablokovat YouTube.

Roskomnadzor již zaslal instruktážní dopisy ruským poskytovatelům požadující zastavení vysílání tohoto zdroje na území Ruské federace.

V zásadě se nestalo nic překvapivého, vše zapadá do obvyklého algoritmu akcí Kremlu a jde směrem, který byl již dlouho nastaven. Pokud se však dříve ruské úřady snažily dát špatnou hru dobrou tvář, nyní Kreml skutečně strhl masky a již se neskrývá, že zavádí své totalitní metody a připravuje občany o zbytky svobody, takže roztřesené a částečné, místy a stále nejistě probíhající v ruské společnosti, která nyní taje a konečně vytéká jako voda ze síta kremelské „demokracie“.

Moskva se stále snaží dát svým činům legální a hlavně „demokratický“ vzhled, ale vypadá to docela směšně a nepravděpodobně a každý chápe, co se děje. Každopádně – každý, kdo chce porozumět a porozumět.

Příběh o touze zablokovat přístup k informacím pro občany Ruské federace, tj. Schopnost přemýšlet a mít alternativní zdroj informací – a tedy i alternativní názor (že v moderním Rusku to není jen ne Vítejte, ale prostě nebezpečné) není novinkou.

Úřady se již v minulosti pokusily zablokovat posly a populární kanály s různým úspěchem. Současná situace nastala poté, co Google zablokoval dva ruské propagandistické kanály pro naprosté lži.

Navíc to nebylo jen porušení pravidel pro používání internetového prostoru, ale také skutečná hrozba pro společnost.

„Kanály odstraněny kvůli porušení pravidel pro zveřejňování nepravdivých informací o COVID-19,“ vysvětlil Google. … To vedlo k pozastavení jejich práv na zveřejnění videa. “

Odpověď je zcela konkrétní a komplexní, vše je jasné a jasné. Ale ne pro každého – Moskva tradičně „nerozuměla“ a „byla rozhořčena“.

Roskomnadzor (jakýsi hlídací pes vládnoucí kremelské elity, který bdí nad klidem vládnoucí kliky) pohrozil zablokováním YouTube kvůli odstranění dvou zmíněných ruských kanálů a zaslal na Google odpovídající varovný dopis.

  Světové hospodářství už je v recesi, jsou přesvědčeni ekonomové

V dopise se uvádí, že společnost Google těmito opatřeními porušuje klíčové zásady bezplatného šíření informací a podle ruských zákonů se zabývá cenzurou, přičemž u takovýchto akcí lze internetový zdroj uznat za zapojený do „porušování základních lidských práv a svobod“.

Rozumíš? Přečtěte si to znovu (nebo vícekrát) a zamyslete se nad tím: vláda, která svým občanům zakazuje nejen protestovat, ale dokonce i přemýšlet o nesouhlasu s touto vládou, země, kde můžete získat velmi reálné vězení za „lajk“ na virtuální internetová síť, kde jste jednoduše schopni přemýšlet – jste vyhnáni ze země nebo zabiti – a tato moc (nebo spíše její ohlašovatelé ve formě úředníků nebo „demokratických“ médií) křičí na porušení „zásadních“ lidská práva a svobody “.

Cynismus je prostě mimo měřítko. Po odstranění dvou německých kanálů bez možnosti obnovení tedy redakce ruského televizního kanálu ve službě YouTube v Ruské federaci označila incident za „skutečnou mediální válku vyhlášenou státem Německo státu Rusko. “, Jakož i„ akt bezprecedentní informační agrese “ze strany YouTube, který byl spáchán na základě souhlasu, ne -li na naléhání, německých úřadů a německých publikací“, přičemž vyzval ruské orgány, aby přijaly sankce vůči samotnému YouTube.

Míru hysterie potvrzuje i fakt, že se do této problematiky zapojilo Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace přijetím příslušných prohlášení a odvolání.

„Podle ministerstva zahraničních věcí vláda a média země dříve„ bez váhání a prakticky otevřeně “na dlouhou dobu vystavovali novináře pomluvám a obtěžování ruských publikací a také jim zablokovali bankovní účty.“

Takže – můžete dělat tolik nezákonností, kolik chcete, a mluvit o tom, jak špatné věci jsou na Západě, ale peníze (tito propagandisté) jsou drženy na bankovních účtech Západu, které jimi tak nenávidí.

Jak je vidět, „Rozhodující“ akce ruských úřadů stále více získávají severokorejskou barvu. Vysvětlení potřeby takových kroků ze strany státu je poměrně primitivní a bezvýznamné, stejně jako vládnoucí elita samotného Kremlu. Pro občany „svobodného“ Ruska začíná nová etapa v éře, která začala před dvěma desetiletími a nyní získává stále jasnější obrysy – jejichž název je „totalita“.

  Mobilizovaní Rusové se už vracejí v rakvích - po pár dnech výcviku je z mladíků kořist pro děla

Ale to vše má co do činění s civilizovanou Evropou, na jejíž východních hranicích (pokračování práce minulých impérií) vzniká další komunita, ve které je lidem zakázáno přemýšlet.

Jakákoli tyranie je postavena právě na fanatickém dodržování kurzu vládnoucí elity, bezmyšlenkovitém plnění jejích rozkazů občany. A toto je studená válka, komunikační válka – říkejte si tomu, jak chcete.

Proto je bitva o informační prostor tak důležitá. Neboť kdo vlastní informace, ten vlastní svět.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com