Vondroušová je po obratu s Collinsovou v Chicagu v semifinále

isport.blesk.cz

Tenistka Markéta Vondroušová si na turnaji v Chicagu zahraje čtvrté letošní semifinále a druhé za sebou. Stříbrná olympijská medailistka ve čtvrtfinálovém utkání plném zvratů porazila 6:7, 6:0, 7:6 desátou nasazenou Danielle Collinsovou z USA.

O druhé finále v sezoně se Vondroušová střetne s vítězkou souboje mezi překvapením turnaje Mai Hontamaovou z Japonska a nasazenou dvojkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska.

Vondroušová s Collinsovou bojovala více než dvě a půl hodiny. Po první sadě ztracené 4:7 v tie-breaku druhou sadu ovládla za necelé půl hodiny a vynutila si rozhodující set. V něm prohrála svůj servis na 3:4 a 5:6, ale domácí tenistka ani jednou nedokázala brejk potvrdit.

Utkání, v jehož dramatických momentech si hráčky často stěžovaly na výroky čárových rozhodčích, tak dospělo do další zkrácené hry. V ní se Vondroušová ujala vedení 4:1, náskok už nepustila a vyhrála 7:3. Hráčky udělaly v zápase celkem 25 dvojchyb, z toho 15 poražená Collinsová.

Dvaadvacetiletá svěřenkyně trenéra Jana Mertla v Chicagu navázala na semifinále v Lucemburku, které hrála před dvěma týdny. Mezi nejlepšími čtyřmi byla Vondroušová také v úvodu sezony v Melbourne před Australian Open a na olympijském turnaji v Tokiu, kde si zahrála své jediné letošní finále.

O titul v Nur-Sultanu budou hrát Putincevová a Van Uytvancková

Premiérový ročník tenisového turnaje žen v Nur-Sultanu může mít domácí vítězku. Do finále se probojovaly Kazaška Julia Putincevová nasazená jako číslo jedna, která porazila Švédku Rebeccu Petersonovou 6:2, 6:4, a dvojka Alison Van Uytvancková. Belgická tenistka zdolala Rumunku Jaqueline Cristianovou dvakrát 6:3.

Podle vzájemné bilance bude favoritkou sobotního zápasu Putincevová, která porazila Van Uytvanckovou ve všech čtyřech dosavadních utkáních. Dvě nejvýše nasazené hráčky se dostaly do finále turnaje WTA poprvé od loňského listopadu.

Putincevovou i Van Uytvanckovou čeká shodně páté finále v kariéře. Sedmadvacetiletá Belgičanka proměnila všechny čtyři dosavadní účasti v titul, naposledy předloni v Taškentu. O rok mladší Putincevová už letos vyhrála v červenci v Budapešti a má šanci na druhý triumf v životě.

  Seemanová a další čtyři Češi dnes uspěli v semifinále ME v krátkém bazénu

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj žen v Chicagu

(tvrdý povrch, dotace 565.530 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Vondroušová (ČR) – Collinsová (10-USA) 6:7 (4:7), 6:0, 7:6 (7:3).

Čtyřhra – čtvrtfinále:

Peschkeová, Petkovicová (ČR/Něm.) – Guarachiová, Krawczyková (3-Chile/USA) 4:6, 6:4, 10:8.

Turnaj mužů v Sofii

(tvrdý povrch, dotace 481.270 eur):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Sinner (1-It.) – Duckworth (Austr.) 7:6 (7:4), 6:4, Monfils (2-Fr.) – Mager (It.) 6:2, 6:2, Giron (USA) – Millman (8-Austr.) 6:4, 6:2.

Turnaj žen v Nur-Sultanu

(tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Putincevová (1-Kaz.) – Petersonová (6-Švéd.) 6:2, 6:4, Van Uytvancková (2-Belg.) – Cristianová (Rum.) 6:3, 6:3.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com